to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 08.01.2022

Κοινωνία

Κλείνουν το Παίδων Πεντέλης για ένα μήνα, δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία

Μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο - Απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για το ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων


Πρωτοφανείς καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι στις 10 του Γενάρη, που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το Ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής κλινικής Γ.Ν Παίδων Πεντέλης, στις 6/01/2022 (ημέρα αργίας) τους κοινοποιήθηκε ότι με απόφαση του υπουργείου Υγείας το νοσοκομείο μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον «παιδιατρικό πληθυσμό».

Την ώρα που η Όμικρον έχει αρχίσει να αποτυπώνεται για τα καλά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες στα νοσοκομεία, και δυο ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να κλείσει ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας».

καταγγελια

«Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

Όπως καθημερινά αποκαλύπτεται αυτές οι κινήσεις της κυβέρνησης εξυπηρετούν αποκλειστικά τα ιδιωτικά συμφέροντα.

«Επιβεβαιώνεται επίσημα από την διοίκηση της 1ης ΥΠΕ η απαράδεκτη κυβερνητική εντολή για αναστολή της λειτουργίας του "Παίδων Πεντέλης" και η μετατροπή του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ως τέλος Ιανουαρίου» έγραψε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου στο twitter.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πεντέλης: Η υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των α(χ)ρίστων

Οι βουλευτές Χρήστος Σπίρτζης και Κώστας Ζαχαριάδης και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστας Αρβανίτης, αντιδρώντας άμεσα στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατρέψει το μοναδικό νοσοκομείο Παίδων στη βορειοανατολική Αττική αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο,  επισκέφθηκαν το πρωί του Σαββάτου το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, μαζί με τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πεντέλης, μέλη του Συντονιστικού και της Οργάνωσης, καθώς και μέλη της ΝΕΒΑ, για να ενημερωθούν από τους εργαζόμενους και τη διοίκηση του ιδρύματος.

Εν μέσω σαρωτικού κύματος πανδημίας, με τις προβλέψεις των ειδικών να κάνουν λόγο για 80.000 κρούσματα  ημερησίως, με τα σχολεία να ανοίγουν τη Δευτέρα 10.1.2022, όπως ακριβώς έκλεισαν, με πολυπληθή τμήματα και ανεπαρκή μέτρα προστασίας, με τους γονείς να κάνουν «κυνήγι του θησαυρού» για να προμηθευτούν τα απαραίτητα self-test, η πιο ανίκανη κι επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας από τη μεταπολίτευση, καταργεί, επί της ουσίας, τη λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης!

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε σαφές πως η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί το τελευταίο λιθαράκι μιας μακράς προσπάθειας υποβάθμισης ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί περίπου 10.000 παιδιά το μήνα, καλύπτοντας ανάγκες νοσηλείας παιδιών από ολόκληρη τη χώρα. 

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η «Μαξίμου Α.Ε.», δεν ορρωδεί προ ουδενός, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που την στηρίζουν. Καταργεί μια δημόσια δομή υγείας με το πρόσχημα του εμβολιασμού, που ήδη διενεργείται στο Παίδων Πεντέλης και στρέφει τους γονείς στα ιδιωτικά θεραπευτήρια Παίδων αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως εμπόρευμα. Αντιμετωπίζει τα παιδιά μας ως πειραματόζωα και ως πελάτες.

Είναι ανάλγητοι, άσχετοι κι επικίνδυνοι.

Είναι καθήκον μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις δημόσιες δομές υγείας.

Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών μας.

Θα κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας ζωντανή.

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα!

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΕΒΑ: Ένα ακομη νοσοκομείο του ΕΣΥ μπαίνει με σχέδιο στο γαϊτανάκι της απαξίωσης

Είναι γνωστή η προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας χρόνια τώρα να ιδιωτικοποιήσουν τον τομέα της Υγείας και γενικευμένη πλέον η κατάσταση απαξίωσης, περιορισμού λειτουργίας έως και κλεισίματος, σημαντικών δομών δημόσιας υγείας στην περιοχή μας, προς δόξα και τιμή των ιδιωτών επενδυτών στην υγεία. Ακομη και σήμερα, στην εποχή πανδημίας δεν κρύβεται.

Το κλείσιμο του Νοσοκομείου ΙΚΑ πρώην Παπαδημητρίου, το κλείσιμο  της πτέρυγας Μπόμπολα και η προσπάθεια απαξίωσης της Κεντρικής Δομής του Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ, οι πληροφορίες για μακροχρόνια εκχώρηση του κατεστραμμένου πλέον πρώην νοσοκομείου ΝΙΕΝ σε ιδιώτες επενδύτες είναι αποτελούν παραδείγματα που δεν έγιναν τυχαία. Νοσοκομείων που ιστορικά έπαιξαν καθοριστικό ρολό στην Δημόσια Υγεία, λειτουργώντας σε εξαιρετικό περιβάλλον για τον σκοπό αυτό.

Εντελώς πρόσφατο στην ίδια κατεύθυνση παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το ένα από τα τρία για παιδιά στο λεκανοπέδιο, το μοναδικό στην Βόρεια και Ανατολική Αττική που εξυπηρετεί παρά τις ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό πάνω από 300 παιδιά την ημέρα στις γενικές εφημερίες του και πάνω από 5000 παιδιατρικά περιστατικά τον μήνα.
Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα και ενημέρωση από εργαζόμενους, με αφορμή το πρόβλημα του αναγκαίου εμβολιασμού παιδιών για κορονοϊό, με κυβερνητικη παρέμβαση , σταματά επί της ουσίας η λοιπή καθημερινή του λειτουργία και το νοσοκομείο μετατρέπεται σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο . Και τούτο παρά το γεγονός ότι ήδη προβαίνει και σε πολλούς εμβολιασμούς , παρά το γεγονός ότι ανοίγουν τα σχολεία που είναι βέβαιο πως θα προσθέσουν χιλιάδες περιστατικά,  αλλά και παρά τις από πολλές πλευρές και πολύ καιρό υποδείξεις , για λειτουργία ως εμβολιαστικού κέντρου το πρώην νοσοκομείο Μπόμπολα. 

Πέρα λοιπόν από την προχειρότητα σχεδιασμού και αντιμετώπισης της πανδημίας και του άδηλου μέλλοντος, είναι βάσιμες οι εκτιμήσεις ότι ένα ακομη νοσοκομείο του ΕΣΥ μπαίνει με σχέδιο στο γαϊτανάκι της απαξίωσης. Σχέδιο που άλλωστε δεν είναι τωρινό.

Αυτός ήταν και ο λόγος μιας πρώτης άμεσης επίσκεψης ενημέρωσης αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον χώρο του Νοσοκομείου, όπου συμμετείχαν ο Ευρωβουλευτής του Κ. Αρβανίτης που δήλωσε ότι θα φέρει άμεσα το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο, οι βουλευτές Χ. Σπίρτζης και Κ. Ζαχαριάδης, αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας με τους Κ. Βενιώτη, Θ. Μόσχοβο, Θ. Δημάκη,  Ο. Σαββόπουλο,  αντιπροσωπεία της ΟΜ Πεντέλης με τον συντονιστή Χ. Ξανθόπουλο.

Οι συμμετέχοντες που συναντήθηκαν με την Υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου κ. Ευσταθία Κατοίκου, τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων κ. Ηλία Λιόλιο, τον Δ/ντή Παιδιατρικής κ. Κων/νο Παπατζίμα και την διευθύντρια Ορθοπεδικού κ. Ιωάννα Πασπάτη και δήλωσαν την πλήρη αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα σχέδια αυτά.

Ζήτησαν την απόσυρση κάθε μέτρου μετατροπής του Νοσοκομείου Παίδων σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών και η αναγκαιότητα αυτή να υλοποιηθεί άμεσα σε άλλη δημόσια η και ιδιωτική δομή. Τέλος την σοβαρή ενίσχυση του σε προσωπικό και εξοπλισμό προκειμένου να επιτελέσει με τους καλυτέρους ορους το κρίσιμο έργο του.

Στην ίδια κατεύθυνση, η ΝΕΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρόκειται άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, σε συνεργασία με το τμήμα Υγείας και τους Βουλευτές του Βόρειου Τομέα, να διοργανώσει νεα συνάντηση και κινητοποίηση στο Νοσοκομείο.

Καλεί τους πολίτες, φορείς και συλλόγους της περιοχής και ιδίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να συζητήσουν το θέμα και να στηρίξουν,  ιδιαίτερα στην κρίσιμη υγειονομικά εποχή μας, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)