to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 28.06.2021

Πολιτική

Κλείνουν άρον-άρον την Προανακριτική για τις τηλεοπτικές άδειες

Με διαδικασίες fast track η κυβερνητική πλειοψηφία θα ολοκληρώσει τη προανακριτική που στήθηκε εναντίον του Νίκου Παππά συζητώντας εν μέσω θέρους το πόρισμα της που αναμένεται να ψηφιστεί «κατά πλειοψηφία»


Με θέμα τη συζήτηση και την έγκριση του πορίσματός της, συνεδριάζει την Τρίτη, στις 11 το πρωί, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία συγκροτήθηκε για να διερευνήσει δήθενα αδικήματα πτου πρώην υπουργού ψηφιακής πολιτικής Νικ. Παππά στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών 2016.

Θυμίζουμε ότι η Προκαταρκτική (Προανακριτική) Επιτροπή, έχει ρόλο και αρμοδιότητες Εισαγγελέα για τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εξετάζονται και μπορεί να διατάξει ακόμη και βίαιη προσαγωγή μάρτυρα και μπορεί να ασκήσει διώξεις κάτι που δεν μπορεί να κάνει η Εξεταστική.

Με πλειοψηφία η Προκαταρκτική Επιτροπή αποφασίζει τα πρόσωπα που παραπέμπονται, αλλά και τις κατηγορίες που θα τους αποδοθούν, καθώς η εκδίκασή τους γίνεται σε Ειδικό Δικαστήριο.

Την Τρίτη θα δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα (ή καλύτερα τα πορίσματα μιας και τα κόμματα δε θα συμφωνήσουν) μιας από τις πιο σύντομες διαδικασίες προκαταρκτικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια. Οι εργασίες της άρχισαν στις 7 Απριλίου και εκτιμάται ότι τα πορίσματα θα συζητηθούν στην ολομέλεια της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Προφανώς για να κρυφτούν οι μεθοδεύσεις και οι κυβερνητικές ακροβασίες πίσω από τα «μπάνια του λαού».

Βατερλώ η προανακριτική για τη ΝΔ

Παρά τις βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία για τη συγκρότηση της, το αφήγημα της εκτέθηκε ανεπανόρθωτα όχι έναντι απλώς των δικονομικών κανόνων  (π.χ. αρνήθηκε να καλέσει μάρτυρες που πρότεινε ο Ν. Παππάς) αλλά και έναντι της κοινής λογικής.

Τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και πρ. υψηλόβαθμο στέλεχος της Attica Bank κατέδειξαν την αλήθεια σε σχέση με τη ροή του χρήματος, ενώ οι ίδιοι οι βασικοί «μάρτυρες» εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με τις καταθέσεις τους αλλά και τις προφάσεις για να μη καταθέσουν στην ώρα τους. Επιπλέον ο πρόεδρος της επιτροπής δυο φορές αλλοίωσε τα πρακτικά της επιτροπής για να αποφύγει το φιάσκο.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι ποιοι θα συνεργήσουν στο έγκλημα να στήσουν ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς αντιπάλους με μόνη πραγματική κατηγορία ότι ρύθμισαν νόμιμα και αποφασιστικά το πεδίο των τηλεοπτικών αδειών προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)