to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κλάψατε από εθνική συγκίνηση ή είστε τίποτα Μαδούροι;

Κάθε επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κάθε συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο έχει αναμφισβήτητα μεγάλη σημασία


Όποιος δεν νιώθει εθνικά υπερήφανος και συγκινημένος για την παρουσία Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είτε είναι βλάκας είτε δεν αγαπάει την Ελλάδα. Αυτό μας λένε πάνω-κάτω σε διάφορες εκδοχές τα γαλάζια στελέχη, οι δημοσιογράφοι της λίστας Πέτσα, τα διάφορα ανώνυμα και επώνυμα τρολ των social media. Αν δεν πανηγυρίζεις όπως στο γκολ του Χαριστέα το 2004, είσαι εθνικός μειοδότης, οπαδός του Μαδούρο. Να  ενημερώθηκε, άραγε, από τον Μαδουρολόγο του Μαξίμου Ιάσονα Πιπίνη, ο οποίος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημέρωσε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής για την τουρκική προκλητικότητα και τις παραβιάσεις του  εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδος;

Σε αντίθεση με τον Ιάσονα και τους Λατινοαμερικανούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δεν είπε ούτε μια φορά στους Αμερικανούς τη γειτονική χώρα με το όνομα της. Μάλιστα, σύμφωνα με τις διαρροές που αναπαράγουν ακόμα και στην ΕΡΤ, καλύτερα που «φωτογράφισε» και «υπονόησε» αντί να μιλήσει ανοιχτά για την Τουρκία ώστε να μην… μονοπωλήσει τη συζήτηση.

Κάθε επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και κάθε συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο έχει αναμφισβήτητα μεγάλη σημασία. Είναι θετικό και αξιοσημείωτο γεγονός η ομιλία στο Κογκρέσο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Ανεξαρτησία; Σαφώς. Ιδιαίτερα για την επικοινωνιακή ατζέντα του Κ. Μητσοτάκη. Και τις φωτογραφίες του έβγαλε και στο Κογκρέσο μίλησε και την οικογένεια σύστησε στον Μπάιντεν και την ατζέντα άλλαξε, κάτι που το Μέγαρο Μαξίμου χρειαζόταν δραματικά. Τι κέρδισε η χώρα; Έλα ντε. Καμία δέσμευση ή καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας. Τα F-16 θα πάνε κανονικά και με τον νόμο στην Άγκυρα.

Ο Μητσοτάκης έφερε ως αντιστάθμισμα νέα αγορά 4 δισεκατομμυρίων για F-35. Μέσα σε 1,5 χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει φορτώσει στην ελληνική οικονομία, που βρίσκεται στα πρόθυρα νέας  βαθιάς κρίσης, με τεράστιο χρέος και περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες. Επιτυχημένη η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Για τον ίδιο, όχι για τη χώρα. Πιστός και προβλέψιμος άνευ προϋποθέσεων. Με κέρδος σέλφι και πολλά θριαμβευτικά ρεπορτάζ.

Εγώ πάντως θυμήθηκα τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από τον Λευκό Οίκο, στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ: «Η  επικίνδυνη, παραβατική, αεροναυτική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο πρέπει να τερματιστεί. Υπονομεύει καθημερινά τις σχέσεις μεταξύ δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων, σε μια ευρύτερα ασταθή περιοχή, σε μια ευαίσθητη περιοχή. Η Ελλάδα είναι μια χώρα πάντοτε ανοιχτή στον διάλογο, αλλά θέλω να είμαι σαφής, θα προστατεύει και πάντοτε αποφασιστικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι παράνομων διεκδικήσεων και αμφισβητήσεων».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)