to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:48 | 19.05.2014

Πολιτική

ΚΚΕ: Στο δεύτερο γύρο δεν διαλέγουμε πλευρά

«Η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές»


Ξεκάθαρη θέση παίρνει σε κάλεσμά της η ΚΕ του ΚΚΕ: Στο β' γύρο δεν πρέπει να γίνει διάκριση ανάμεσα στους υποψήφιους της Αριστεράς και αυτούς του μνημονιακού μπλοκ.

Όπου δεν υπάρχει υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ΚΚΕ «καλεί τον λαό και όσους στήριξαν τους συνδυασμούς της «να κρίνουν και να σταθούν με κριτήριο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και των υποψηφίων τους, και εκεί που αυτοί οι συνδυασμοί εμφανίζονται με επίσημη στήριξη από τα κόμματα αυτά, και εκεί που εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι – υπερκομματικοί"». Όπως σημειώνεται στο κάλεσμα, Ο λαός πρέπει να δείξει «ότι επιλέγει έστω ένα μικρό εκλογικό βήμα απεγκλωβισμού από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την εξουσία των μονοπωλίων και τα δεσμά της ΕΕ».

Τονίζεται μάλιστα πως «η καταδίκη της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν κρίνεται μόνο με τη μη ψήφιση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά και με την απόρριψη της λογικής του "μικρότερου κακού" στο β’ γύρο και στις ευρωεκλογές». «Ο λαός δεν μπορεί να σύρεται στις κάλπες με βάση αποπροσανατολιστικά διλήμματα, εκβιασμούς, την τρομοκρατία και λόγω εκλογικού νόμου για τους δύο γύρους, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί» προστίθεται.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει σε όλους τους τόνους: Στο β' γύρο «μονοκούκι» ΚΚΕ όπου δεν υπάρχει υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό το σημερινό tweet του Δ. Παπαδημούλη:

Αλλά και η χθεσινή δήλωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας: Ο Ν. Βούτσης απαντά στη Λιάνα Κανέλλη (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)