to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:51 | 16.11.2022

Πολιτική

ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια ότι ο βούρκος του συστήματος μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις δήθεν προστασίας του λαού

Ενισχύει όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» τονίζει σε σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με την «προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών»


Ενισχύει όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων» τονίζει σε σχόλιο το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο σχετικά με την «προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών» κι επισημαίνει πως είναι “στάχτη στα μάτια” του κόσμου ότι ο βούρκος του συστήματος -που στηρίζεται σε αντιλαϊκές συνταγματικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο “δίκαιο” της ΕΕ- μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους που δήθεν θα προστατεύουν το λαό.

Αναλυτικά:

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη λεγόμενη προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών επιβεβαιώνει όλα όσα ανέδειξε το ΚΚΕ γι’ αυτή τη δυσώδη υπόθεση: Ότι, με ευθύνη της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, ανοίγουν νέοι αντιδραστικοί δρόμοι για τη θωράκιση και ενίσχυση του κράτους, των υπηρεσιών παρακολούθησης και καταστολής.

Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δε βάζει μόνο ταφόπλακα στην αλήθεια για τις υποθέσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ενισχύει περαιτέρω όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο του “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων”.

Αναβαθμίζει τη δράση της ΕΥΠ και τις λειτουργίες του αστικού επιτελικού κράτους, με σημαία την “εθνική ασφάλεια” του κεφαλαίου. Αυτή η “εθνική ασφάλεια” ορίζεται στο νομοσχέδιο της ΝΔ με τρόπο που αποκαλύπτει ότι από τη φύση της στοχεύει στον “εχθρό λαό”.

Όσο για τα κατασκοπευτικά λογισμικά με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, όχι απλά δεν απαγορεύονται, αλλά με τον πλέον επίσημο τρόπο νομιμοποιούνται στα χέρια των κρατικών αρχών και μυστικών υπηρεσιών.

Είναι “στάχτη στα μάτια” του κόσμου ότι όλος αυτός ο βούρκος του συστήματος -που στηρίζεται σε αντιλαϊκές συνταγματικές και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, στο “δίκαιο” της ΕΕ- μπορεί να πλαισιωθεί με ρυθμίσεις και όρους που δήθεν θα προστατεύουν το λαό και τα δικαιώματά του, όπως προβάλλουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ο λαός θα δώσει τη λύση, με την πάλη του ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το κράτος του, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.»

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)