to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 29.11.2012

Πολιτική

ΚΚΕ: "Ναι" στη "γελοιοποίηση της εξεταστικής επιτροπής"

Θετική ψήφο στην (κατά Παπαρήγα "γελοία") πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πώς μπήκε η χώρα στο μνημόνιο θα δώσει το ΚΚΕ.



"Θα ψηφίσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον εξής λόγο : υπάρχουν ορισμένα στοιχεία και ενδείξεις που ταιριάζουν με το ρόλο της εξεταστικής επιτροπής, πχ το κούρεμα των αποθεματικών των ταμείων", είπε η γγ του ΚΚΕ , εκφράζοντας σοβαρές επιφυλάξεις για την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης".



"Να πω όμως στο ΣΥΡΙΖΑ, ότι γελοιοποιεί κυριολεκτικά το ρόλο και την αποστολή της εξεταστικής επιτροπής με το συνολικότερο θέμα που θέτει. Γελοιοποιείται η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, όταν γίνεται αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής", ανέφερε.

"Καλύτερα να κάνουμε μια ημερίδα παρά εξεταστική για το πώς ήρθε το ΔΝΤ στην Ευρώπη. Είναι ποινικό θέμα αυτό;  Τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, αντιμετωπίζονται με εναλλακτική πολιτική λύση, που την επιβάλει ο δρόμος, με όρους ρήξης και ανατροπής.  Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση που να βγαίνει από τη βουλή", τόνισε η κ. Παπαρήγα. αναδεικνύοντας τις αντιφάσεις της γραμμής που ακολουθεί ο Περισσός.


"Ναι", λοιπόν, από το ΚΚΕ, σε μία εξεταστική που δεν πετυχαίνει το στρατηγικό στόχο ανατροπής του καπιταλισμού. Από μαρξιστική σκοπιά και η κριτική του Φιλιππου Σαχινίδη, νωρίτερα, ο οποίος χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ "ντεμέκ αριστερά". "Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μάρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά εργαλεία ανάλυσης", ανέφερε για να τεκμηριώσει τη θέση του.


Πηγή: enikos.gr

 
tags: Βουλή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)