to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:34 | 12.04.2021

Πολιτική

ΚΚΕ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ

Το ΚΚΕ «θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του», ανέφερε ο Περισσός σε ανακοίνωσή στου, καλώντας τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και την κοινωνία «να δώσουν τη μάχη για να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και της «στεγνής θεραπευτικής» πρότασής του».


«Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ ξεκινά το έργο της αποκαθήλωσης του φορέα, με πρώτη πράξη τη «διαβούλευση» με τους εργαζόμενους για το νέο Κανονισμό Λειτουργίας του. Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι συνέχεια της ωμής κυβερνητικής παρέμβασης, μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατήργησε το αυτοδιοίκητο του φορέα. Είναι άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα της αλλοίωσης του θεραπευτικού μοντέλου και της θεραπευτικής φιλοσοφίας του ΚΕΘΕΑ. Είναι άλλο ένα κυβερνητικό χτύπημα στην φιλοσοφία της «στεγνής θεραπείας» και στον εναρμονισμό στη λογική της «μείωσης της βλάβης», όπως επιτάσσει η στρατηγική της ΕΕ για την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης.

            Κύρια στοιχεία του νέου Κανονισμού Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ είναι:

  • Η αλλαγή στον χαρακτήρα και στη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ, αφού υποβαθμίζεται έως καταργείται η φιλοσοφία της Θεραπευτικής Κοινότητας ως μοντέλο θεραπείας και πλέον εντάσσεται η «μείωση της βλάβης» στους σκοπούς του ΚΕΘΕΑ.
  • Η συγχώνευση και η κατάργηση Μονάδων και Τμημάτων του ΚΕΘΕΑ, με γνώμονα τη λογική «κόστος - όφελος» και όχι τις θεραπευτικές ανάγκες χρηστών, εξαρτημένων και των οικογενειών τους, όπως αυτές εκφράζονται σε κάθε περιοχή της χώρας.
  • Ο υπερσυγκεντρωτισμός εξουσιών σε ένα διορισμένο ΔΣ, που θα υλοποιεί τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές για την τοξικοεξάρτηση στη λογική του management.
  • Η κατάργηση της συμμετοχικότητας στη λήψη αποφάσεων, των εργαζόμενων, των χρηστών και των μελών της οικογένειάς τους, που τόσα χρόνια ήταν βασικός άξονας της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ.

            Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκαετίες δράσης του στη χώρα μας έχει δώσει τα «δείγματα γραφής» του και είναι οι χιλιάδες νέοι και οι οικογένειές τους, που από το δρόμο των ναρκωτικών σήμερα είναι λειτουργικά ενταγμένοι στην κοινωνική ζωή και δράση.

Το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ,  αλλά και για να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με επαρκές μόνιμο προσωπικό, με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους θεραπευόμενους και τις οικογένειές τους, αλλά και την κοινωνία να δώσει τη μάχη για να ενισχυθεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και της «στεγνής θεραπευτικής» πρότασής του.

Να αποσυρθεί τώρα ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ, να καταργηθεί η ΠΝΠ που διορίζει το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από την εκάστοτε Κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)