to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:18 | 22.07.2019

Κοινωνία

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου»

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την προσπάθεια "ποινικοποίησης" του δικαίου αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, που γίνεται για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και μέλους της σωματειακής επιτροπής»


Το ΚΚΕ καταγγέλλει «την προσπάθεια "ποινικοποίησης" του δικαίου αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΒΛΑΧΟΥ, που γίνεται για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής και μέλους της σωματειακής επιτροπής».

   Όπως αναφέρει σχόλιο του Κόμματος "από την πρώτη στιγμή η εργοδοσία κατέφυγε στο αντεργατικό οπλοστάσιο για να χτυπήσει τον αγώνα των εργαζομένων. Έσυρε τους εργαζόμενους στα δικαστήρια, και, κάνοντας χρήση του τελευταίου απεργοκτόνου νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε παράνομη την απεργία του Σωματείου. Τώρα προσέφυγε εκ νέου ενάντια στην νέα 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου».

   «Αποδεικνύεται ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η επίθεση στα εργατικά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες συνεχίζεται. Η κυβέρνηση της ΝΔ, δείχνοντας με το καλημέρα προς τους μεγαλοεργοδότες, ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί κι επεκταθεί ο εργασιακός μεσαίωνας, αποθρασύνει τη στάση τους» υποστηρίζει το ΚΚΕ.

   «Την απάντηση στην επίθεση εργοδοσίας και κράτους την δίνουν οι εργάτες του εργοστασίου που ενωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για την επαναπρόσληψη του συναδέλφου τους, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, έχοντας στο πλάι τους τα ταξικά συνδικάτα. Αυτός είναι ο δρόμος για την υπεράσπιση του δίκιου και της ζωής των εργαζομένων» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της ευρύτερης περιοχής να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων της «Αφοί Βλάχου» τονίζοντας ότι ο αγώνας τους είναι παράδειγμα για το πώς πρέπει να απαντάνε οι εργαζόμενοι στην επίθεση της εργοδοσίας.

Από την πλευρά του, το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, με ανακοίνωσή του, χαιρετίζει τη σθεναρή τους στάση και στηρίζει τον αγώνα τους.

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)