to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:21 | 23.10.2021

Πολιτική

ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ζητούν απαντήσεις για την ανθρωποκτονία στο Πέραμα

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος η ακροδεξιά Ελληνική Λύση


Βολές κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσαν τα κόμματα της Αριστεράς, με αιτία το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Πέραμα, όταν ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένας άλλος τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικών.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι δημιουργούνται «σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής», ενώ το ΜέΡΑ25 υπογραμμίζει πως «η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην "ασφάλεια" με τον τρόπο που η "βαθιά Δεξιά" αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα...».

Σε τελείως διαφορετικό κλίμα, η δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, ο οποίος αναφέρει ότι «εμείς, δεν θα οδηγούσαμε ποτέ τους αστυνομικούς στο αυτόφωρο και στον εισαγγελέα αλλά αντίθετα, θα τους παρασημοφορούσαμε».

Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις και δηλώσεις:

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

Τα γεγονότα στο Πέραμα, που είχαν ως αποτέλεσμα ένα νεκρό και τραυματίες, μετά μάλιστα από καταδίωξη και καταιγισμό πυροβολισμών μέσα σε κατοικημένη περιοχή, προκαλούν δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία κι ανασφάλεια.

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πρέπει να δώσουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για τις συνθήκες που εξελίχθηκε το όλο περιστατικό και κυρίως για τη χρήση των όπλων, χωρίς να προκαταλαμβάνεται το αποτέλεσμα της έρευνας.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας σοβαρά ερωτηματικά για τις οδηγίες που έχουν δοθεί όσον αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας κι εμπλοκής.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

Πέραμα: Ο τρόπος που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται την «ασφάλεια» είναι μέρος του προβλήματος

H «βροχή από σφαίρες» από αστυνομικούς της ομάδας «Δίας» που είχε σαν αποτέλεσμα ένα ανθρωποκυνηγητό ρουτίνας στο Πέραμα να καταλήξει με νεκρό τον ένα από τους (άοπλους) κυνηγημένους, δεν ξύπνησε μόνο μνήμες 2008.

Επιβεβαιώνει με τον τραγικότερο τρόπο ότι η στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επενδύσει στην «ασφάλεια» με τον τρόπο που η «βαθιά Δεξιά» αντιλαμβάνεται τον όρο, τελικά οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα, με τους «φρουρούς της έννομης τάξης» να γίνονται κατά κόρον μέρος των προβλημάτων που αποστολή τους είναι υποτίθεται να λύσουν.

Ταυτόχρονα, οι απαράδεκτες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων και μάλιστα λαλίστατων, τηλεοπτικών προωτοκλασάτων Υπουργών, όχι μόνο δεν καθησυχάζουν τους φόβους μας, αλλά εμπεδώνουν ακόμα περισσότερο ότι το επιτελικό κράτος της Μητσοτάκης Α.Ε. δεν συνιστά εξ ορισμού και εκ πεποιθήσεως κράτος δικαίου.

Η δήλωση του Κυρ. Βελόπουλου:

Εμείς, δεν θα οδηγούσαμε ποτέ τους αστυνομικούς στο αυτόφωρο και στον εισαγγελέα αλλά αντίθετα, θα τους παρασημοφορούσαμε. Διότι, με κίνδυνο της ζωής τους, τα σώματα ασφαλείας υπερασπίζονται τον πολίτη. Για εμάς αυτοί οι αστυνομικοί είναι ήρωες και δεν αξίζουν αυτής της δικαστικής ταλαιπωρίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)