to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:43 | 18.02.2021

Πολιτική

ΚΚΕ για Κουφοντίνα: Είμαστε αντίθετοι στη διακριτική και αυθαίρετη μεταχείριση εις βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου

Το ΚΚΕ, τονίζεται στην ανακοίνωση, αντιτάχθηκε και στην τελευταία αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τη μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, με την οποία εξαιρέθηκαν οι καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του γρ. Τύπου του ΚΚΕ για την αντιμετώπιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα: 
 

«Το ΚΚΕ είναι αντίθετο στη διακριτική κι αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατουμένου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη “σωφρονιστική” νομοθεσία. Επίσης, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ αντιτάχθηκε και στην τελευταία τροποποίηση της σωφρονιστικής νομοθεσίας, με τον 4760/2020, που αυστηροποίησε τις προϋποθέσεις για μεταγωγή σε Αγροτικές Φυλακές, ενώ εξαίρεσε από τη μεταγωγή τους σε αυτές τους καταδικασθέντες για τρομοκρατία, διαχωρίζοντας δηλαδή, με επιλεκτικό τρόπο και με μη αποδεκτά επιστημονικά κριτήρια, μια κατηγορία κρατουμένων αποκλειστικά με βάση το αδίκημα για το οποίο έχουν καταδικαστεί.

Αυτή η διαχρονική στάση του ΚΚΕ σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί ενέργειες ατομικής τρομοκρατίας, όπως αυτές του Κουφοντίνα, που αξιοποιήθηκαν και αξιοποιούνται από το κράτος και τις κυβερνήσεις, για να συκοφαντούν τους λαϊκούς αγώνες, την επαναστατική ιδεολογία και δράση, αλλά και για να θεσπίζουν -στο όνομα της πάταξής τους- “τρομονόμους”, που τελικά στρέφονται κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και της εργατικής – λαϊκής πάλης.

Γι’ αυτό και σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, ειδικότερα ενάντια στο πλαίσιο των “τρομονόμων” που νομοθέτησαν, διατήρησαν και διαρκώς εμπλουτίζουν όλες οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ».

* * *

Διαβάστε ακόμα για την υπόθεση της απεργίας πείνας (από 8/1/2021) του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους», δηλώνει η Ντόρα Μπακογιάννη για την απεργία πείνας του Δημ. Κουφοντίνα

Στην Εντατική μεταφέρθηκε την Τρίτη 16/2 ο Δημήτρης Κουφοντίνας

«Σήμερα, Τρίτη 16/2, ο αγωνιστής απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας, ο οποίος διανύει την 40η μέρα απεργία πείνας, μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) του νοσοκομείου Λαμίας.»

Επιστολή - έκκληση στην ΠτΔ για την υπόθεση του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα (8/2)

Με ανοικτή επιστολή, οι Β. Βασιλικός, Θ. Καμπαγιάννης, Ι. Κούρτοβικ, Α. Ρήγος, Ε. Πορτάλιου, Χ. Κυδώνα, Τ. Κουράκης, Μ. Σπαθής, Κ. Παπαδάκης και Θ. Ζδούκος απευθύνουν έκκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εφαρμογή του νόμου από την κυβέρνηση, πριν να είναι αργά για τη ζωή και την υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Η σελίδα υποστήριξης στο fb: Να μεταφερθεί άμεσα στον Κορυδαλλό ο απεργός πείνας Δημήτρης Κουφοντίνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)