to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:26 | 04.03.2021

Πολιτική

ΚΚΕ: Έλληνες φαντάροι μαθαίνουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ, για να κάνουν "καλή εντύπωση"

Να μην υπάρξει συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση «DEFENDER Europe 2021» ζητούν με Ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας οι βουλευτές του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης.


Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση, αναφέρεται:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα καταγγέλλεται η συμμετοχή φαντάρων στο μουσικό τμήμα του Δ' Σώματος Στρατού με σκοπό να μάθουν τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ και να κάνουν "καλή εντύπωση" στους Αμερικανούς.

Επισημαίνεται ότι τα στρατόπεδα είναι σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, αναβάλλονται εκπαιδεύσεις, δεν δίνονται έξοδοι σε φαντάρους, γίνονται ορκωμοσίες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι Αμερικανοί μπορούν να μπαινοβγαίνουν στα στρατόπεδα.

Η κυβέρνηση δίνει γη και ύδωρ στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, μετατρέποντας τη χώρα μας σε απέραντο στρατόπεδο.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε κανένας Έλληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Τονίζουμε ότι οι φαντάροι και λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται από την παρουσία των Αμερικανών στην πόλη τους».

Σημειώνεται πως στρατιώτες στη Ξάνθη εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις ασκήσεις «ATLANTIC RESOLVE 2021» και «DEFENDEREUROPE 2021».

Χαρακτηριστικά, αναφέρουν μεταξύ άλλων:

"Το ΝΑΤΟ θέλει να κάνει επίδειξη δύναμης στον ανταγωνιστή του, τη Ρωσία, και μετατρέπει τον Έβρο σε βασικό προγεφύρωμα για τα δολοφονικά του σχέδια.

Οι νέοι στρατευμένοι εκφράζουμε επίσης την αντίθεση μας στην υποδοχή, φιλοξενία και στις συνεκπαιδεύσεις με τον αμερικάνικο στρατό εντός των ελληνικών στρατοπέδων. Τα στρατόπεδά μας δεν θα γίνουν «πεδίο βολής φθηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι".

Και σημειώνουν χαρακτηριστικά:

"Είναι δυνατόν να βάζουν τους φαντάρους στο μουσικό τμήμα του Δ Σώματος Στρατού, να προβάρουν μέρα-νύχτα τον εθνικό ύμνο των …ΗΠΑ για να τον τραγουδήσουν και να κάνουμε «καλή εντύπωση» στα αμερικανάκια; Ντροπή και αίσχος για όποιον το σκέφθηκε!

Πώς γίνεται τα στρατόπεδα μας να είναι σε «καραντίνα» λόγω κορονοϊού, να αναβάλλονται εκπαιδεύσεις, να στερούνται εξόδους οι φαντάροι, να γίνονται ορκωμοσίες κεκλεισμένων των θυρών, αλλά οι πόρτες των στρατοπέδων να είναι ορθάνοιχτες για χιλιάδες Αμερικανούς στρατιώτες;".

Μάλιστα, για το θέμα πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από εργατικά σωματεία, "ενάντια στη μετατροπή του τόπου τους σε ορμητήριο πολέμου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ".

tags: ΚΚΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)