to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:34 | 02.07.2019

Κοινωνία

Το ΚΚΕ, απαξιώνοντας το έργο των επιθεωρητών εργασίας, βλέπει... καβγά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ. στη Χίο

Την πλήρη απαξίωση του για το έργο των επιθεωρητών εργασίας επιδεικνύει το ΚΚΕ. Ενώ η Ν.Δ. 20 ημέρες μετά το περιστατικό δεν έχει προβεί σε καμία καταδίκη, το ΚΚΕ βλέπει μόνο καβγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ


Μεταφέρουμε το σχετικό ρεπορτάζ από την τοπική ιστοσελίδα Αστραπάρης – astraparis.gr – της Χίου:

Τη δική του οπτική στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση που δέχθηκε ο επιθεωρητής του ΣΕΠΕ στη Χίο, μέσα στο ακτινοδιαγνωστικό κέντρο του κ. Κώστα Τρομπούκη, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, δίνει η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την όλη υπόθεση ως καυγά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Αφού παρατηρήσουμε ότι εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας επισήμως ουδεμία υπήρξε μέχρι στιγμής αντίδραση επί του θέματος (άρα, για ποιο καυγά μιλάει το ΚΚΕ;), παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ, η οποία έχει ως ακολούθως:

«Ο πρόσφατος καβγάς του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. στη Χίο για φερόμενο αδήλωτο εργαζόμενο σε γραφείο στελέχους της Ν.Δ., είναι προκλητικός για τους εργαζόμενους. ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ., είναι συνυπεύθυνοι με την πολιτική τους για την κατακρεούργηση των εργατικών δικαιωμάτων. Αφού με τα μνημόνια και τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους έλυσαν τα χέρια της εργοδοσίας, τσάκισαν μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασιακά ωράρια και μια σειρά δικαιώματα, τώρα τους πήρε ο πόνος για τους αδήλωτους εργαζόμενους. Με αυτή την έννοια αποτελεί υποκρισία και το ενδιαφέρον τους για τους υποτυπώδεις ελέγχους των επιθεωρητών του ΣΕΠΕ.

Μόνη απάντηση σε αυτό το τοπίο, που θα συνεχιστεί και θα ενταθεί για τους εργαζόμενους, μόνη απάντηση στις κάλπικες αντιπαραθέσεις τους είναι η αποφασιστική ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Της δύναμης που αποδεδειγμένα θα βρίσκεται δίπλα τους και την επόμενη των εκλογών στον αγώνα για ζωή και δουλειά με δικαιώματα».

Πηγή: astraparis.gr Chios News Online

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)