to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 17.07.2013

Διεθνή

ΚΚ Κίνας: Θα πολεμήσουμε το «φαινόμενο» των δωροδοκιών από ξένες πολυεθνικές

Η Κίνα πρέπει να καταπολεμήσει το φαινόμενο των δωροδοκιών, στις οποίες προσφεύγουν πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, τονίζει σε δημοσίευμά της η μεγαλύτερη κρατική εφημερίδα της.


Το δημοσίευμα της People's Daily, οργάνου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ήρθε δύο ημέρες μετά την κατηγορία που απήγγειλε η κινεζική αστυνομία κατά της βρετανικής φαρμακοβιομηχανίας GlaxoSmithKline για μεγάλης κλίμακας δωροδοκία Κινέζων αξιωματούχων και γιατρών.

Σε σχόλιό της, η People's Daily κατηγόρησε κάποιες πολυεθνικές εταιρείες ότι χρησιμοποιούν την κυριαρχία τους στην αγορά για να εκμεταλλευθούν τα κενά που υπάρχουν στα ρυθμιστικά πλαίσια αναπτυσσόμενων χωρών. Το άρθρο υποδηλώνει ότι οι κινεζικές Αρχές θα προχωρήσουν με την πληθώρα των ερευνών που ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες σχετικά με το πώς οι ξένες εταιρείες κάνουν δουλειές στην Κίνα - από τον καθορισμό των τιμών έως τους ποιοτικούς ελέγχους. «Η καταπολέμηση των επιχειρηματικών δωροδοκιών είναι πολύ σημαντική για να διασφαλισθεί η τάξη στην οικονομία της αγοράς και να προστατευθεί ένα περιβάλλον δίκαιου ανταγωνισμού», σημειώνεται στο σχόλιο της εφημερίδας.

Η κινεζική αστυνομία κατηγόρησε τη Δευτέρα τη GlaxoSmithKline για δωροδοκία αξιωματούχων και γιατρών, προκειμένου να προωθήσει τις πωλήσεις της και να αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων της στην Κίνα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η GSK μεταβίβασε ένα ποσό περίπου 3 δισ. γουάν (489 εκατ. δολαρίων) σε 700 ταξιδιωτικούς οργανισμούς και εταιρείες παροχής συμβουλών σε μία 6ετία για να διευκολυνθεί στις δωροδοκίες της. Η βρετανική εταιρεία απάντησε ότι είναι βαθιά ανήσυχη για τις εξελίξεις, τις οποίες χαρακτήρισε «επαίσχυντες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)