to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:48 | 05.12.2022

Κοινωνία

Κιβωτός του Κόσμου: Στον εισαγγελέα οι συνήγοροι του π. Αντώνιου - Πώς αντιμετωπιζόταν η «παραβατική συμπεριφορά»

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Ντογιάκο οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου - Έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου


Πολλά και σοβαρά είναι πλέον τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την Κιβωτό του Κόσμου, τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα αλλά και «παιδαγωγούς» της ΜΚΟ. Οι μαρτυρίες και οι καταγγελίες πρώην φιλοξενουμένων σε δομές αλλά και συγγενών τους έχουν πάρει πια μορφή «χιονοστιβάδας».

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου

Τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου και έθεσαν ζητήματα που συνδέονται με την υπόθεση.

Ειδικότερα, τον κ. Ντογιάκο επισκέφθηκαν οι Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος συνηγόρου του Αντωνίου, ο οποίοι ζήτησαν "την τήρηση της νομιμότητας".

"Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας" δήλωσε ο κ. Κονταξής βγαίνοντας από τον 'Αρειο Πάγο, ενώ παράλληλα οι δύο δικηγόροι θα επισκεφθούν για τον ίδιο λόγο και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Αίτημα των συνηγόρων είναι να δοθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να παραλάβει τα προσωπικά του αντικείμενα από τον χώρο της Κιβωτού του Κόσμου, από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

---------------------------------------------------

Στη δημοσιότητα ήρθε αποκαλυπτικό έγγραφο το οποίο μοιραζόταν στους παιδαγωγούς της Κιβωτού του Κόσμου και στο οποίο περιγράφεται πώς θα αντιμετωπίζεται η παραβατική συμπεριφορά των μικρών τροφίμων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Το έγγραφο που μοίραζαν στους παιδαγωγούς της «Κιβωτού»

Μέσα στο έγγραφο που έδινε η Κιβωτός στους παιδαγωγούς της, περιγραφόταν το "mondus operandi" των παιδαγωγών για τα «παραβατικά» περιστατικά.

«Η Κιβωτός του Κόσμου είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη, χάρη στον ιδρυτή της, πατέρα Αντώνιο, με τον πνευματικό τρόπο ζωής. Είναι σημαντικό όλοι οι παιδαγωγοί να ακολουθούν τη γραμμή της Κιβωτού απέναντι στα παιδιά, ώστε να μην υπάρχουν διακρίσεις».

Ένα από τα ξεχωριστά κεφάλαια στα έντυπα οδηγιών είχε τίτλο «συνέπειες» και περιέγραφε τι έπρεπε να κάνουν οι παιδαγωγοί όταν τα παιδιά παρεκτρέπονταν: «Σε μικρές συνέπειες το παιδί θα απομονώνεται σε μια γωνιά προκειμένου να σκεφτεί το λάθος του, να ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει. Σύμφωνα με την ηλικία του κάθεται και τα ανάλογα λεπτά (5 ετών=5 λεπτά). Σε μεγαλύτερες συνέπειες το παιδί θα στερηθεί κάτι που του αρέσει (δραστηριότητα, παιχνίδι) ή θα διορθώσει το λάθος του με κάποιες εργασίες»

Έπειτα, διευκρινίζεται πως τα παιδιά είναι αυτά που αποφασίζουν: «Ουσιαστικά δεν είναι ο παιδαγωγός αυτός που βάζει την συνέπεια αλλά το ίδιο το παιδί στον εαυτό του. Όταν το παιδί γνωρίζει, μέσα από τα όρια που οι παιδαγωγοί βάζουν, ποια συμπεριφορά είναι αποδεκτή και ποια όχι και επιλέγει τη λάθος συμπεριφορά, γνωρίζοντας τις συνέπειες, είναι σαν να τη διαλέγει το ίδιο».

Σημειώνεται πως στις 18 Νοεμβρίου ο πατήρ Αντώνιος είχε πει στην ΕΡΤ: «Τα παιδιά που δεν έχουν όρια, παιδιά που προέρχονται από πάρα πολύ δύσκολες οικογένειες και πολλές φορές συγκρουόμαστε για να τα βοηθήσουμε, να πάνε στο σχολείο, να κάνουν πράγματα της ηλικίας τους, να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι σε πράγματα που δεν αρμόζουν».

Το απειλητικό μήνυμα σε παιδιά που έκαναν καταγγελίες

Την ίδια ώρα, ανατριχίλα προκαλεί το απειλητικό μήνυμα που φέρεται να έλαβαν τα παιδιά προχώρησαν σε καταγγελίες εναντίον της Κιβωτού του Κόσμου και του πατέρα Αντωνίου.

«Κοιτάξτε λίγο τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει, γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις. Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια, πήρατε αρκετή σημασία νομίζω», αναφέρεται αρχικά στο μήνυμα, σύμφωνα με το MEGA και συνεχίζει: «Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σ… ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε την σκανδάλη. Και μην μπερδεύεστε, η Κιβωτός είναι η οικογένειά μου και όχι απλά ένα κτίριο».

Στο μικροσκόπιο η δομή του Βόλου

Το Σάββατο 3/12 αναδύθηκε ακόμα μία καταγγελία - σοκ που αφορούσε ξυλοδαρμό 14χρονου παιδιού από τέσσερις παιδαγωγούς. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρώην εργαζόμενος στην Κιβωτό του Βόλου αποκάλυψε πως ένας 14χρονος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού τον περασμένο Μάρτιο και μάλιστα από τέσσερις παιδαγωγούς. Τον Ιούλιο του 2022 το ανήλικο παιδί απομακρύβνθηκε από τη δομή, ξυλοκοπήθηκε και ύστερα το γύρισαν πίσω.

Όπως σημείωσε ο πρώην εργαζόμενος, παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να «ανοιχτεί» το παιδί, και να δώσει συμπληρωματική κατάθεση σχετικά με τη δράση των παιδαγωγών, για να κληθούν, οι τελευταίοι, να δώσουν τις εξηγήσεις τους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Πληροφορίες: ethnos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)