to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κίτρινα και βρόμικα δημοσιεύματα

...ανυπόστατες «ειδήσεις», που μάζεψαν από το δηλητηριώδες και νοσηρό καθημερινό κουτσομπολιό των ανωνύμων του facebook και του twitter, με μοναδικό στόχο να «πουλήσουν» «δημοσιογραφική επιτυχία» ή μαγκιά και ασφαλώς να πλήξουν τον εχθρό τους: την κακή αριστερή κυβέρνηση


Χθες το πρωί, διάφορα ψηφιακά ΜΜΕ (λ.χ. το ακροδεξιό makeleio.gr του Στ. Χίου και το κεντρώο thepaper.gr) διακινούσαν ανυπόστατες «ειδήσεις», που μάζεψαν από το δηλητηριώδες και νοσηρό καθημερινό κουτσομπολιό των ανωνύμων του facebook και του twitter, με μοναδικό στόχο να «πουλήσουν» «δημοσιογραφική επιτυχία» ή μαγκιά και ασφαλώς να πλήξουν τον εχθρό τους: την κακή αριστερή κυβέρνηση.

«Ολη η Ελλάδα έχει μείνει άφωνη με τον τρόπο που το ταχύπλοο εμβόλισε το τουριστικό και παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις», έγραφε η «δημοσιογραφική» ιστοσελίδα (thepaper.gr), για να μας ενημερώσει αμέσως μετά για τις... εξελίξεις, καθόλου αμήχανα, όμως.

Προμελετημένα αναφέρεται στα σοβαρά σε «μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά και να δημοσιεύσει ουσιαστικά αυτό που συζητήθηκε και στην περιοχή της Αίγινας».

Με λίγα λόγια, η ιστοσελίδα αναμεταδίδει τις πιο διεστραμμένες θεωρίες συνωμοσίας που είχαν ακούσει κάπου, κάπως, κάποτε και γράφτηκαν στο facebook. Ιδού, λοιπόν, η συνταγή μιας φτηνής, κίτρινης και πολιτικά βρόμικης «ειδησεογραφίας»:

«Ο χρήστης με το όνομα Lauren O Sullivan αρχικά αναπαραγάγει μία φήμη, η οποία αναφέρει πως υπήρχε κορυφαίος πολιτικός και υπουργός της κυβέρνησης στο μοιραίο σκάφος.

Μετά από λίγη ώρα όμως επανέρχεται και με δεύτερη ανάρτησή του (σ.σ. ανώνυμος “χρήστης”) “καρφώνει” τους κυρίους Σταθάκη και Φλαμπουράρη, κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, πως επέβαιναν στο μοιραίο σκάφος και πως γι’ αυτό τον λόγο ο οδηγός του ταχύπλοου δεν σταμάτησε και πήγε σε ερημική παραλία.

»Επίσης αναρωτιέται ποιος είναι τελικά ο μοιραίος οδηγός, γιατί ο κ. Δρίτσας ενημερώθηκε αμέσως και από ποιον, ώστε να σπεύσει αμέσως με ελικόπτερο και αναφέρει κλείνοντας πως όλοι στην Αίγινα γνώριζαν ότι παρέα του κ. Λυκουρέζου, του δικηγόρου δηλαδή του οδηγού, ήταν οι κύριοι Σταθάκης και Φλαμπουράρης.

»Αυτή η ανάρτηση βάζει φωτιά στις έρευνες και αν ισχύει, τότε βάζει βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Κουμουνδούρου και παράλληλα πυρπολεί την ίδια την κυβέρνηση, καθώς τοποθετεί στο κάδρο των ευθυνών δύο κορυφαίους υπουργούς και έμπιστους φίλους του πρωθυπουργού και απαντάει σε όλα τα ερωτήματα και κυρίως στο γιατί δεν βοήθησε και έφυγε ο οδηγός του ταχύπλοου από το σημείο της πρόσκρουσης, κρύφτηκε και παραδόθηκε μετά».

Σημειώνουμε ότι την ώρα που διακινούνταν αυτές οι κακόβουλες φήμες, όλη η Ελλάδα είχε πληροφορηθεί επισήμως ότι «μαζί με τον 77χρονο ήταν άλλα τρία άτομα: οι Βενετσιάνος Επαμεινώνδας, Βενετσιάνου Ευθυμία και Καρακάση Θεοδότη».

Ο επικεφαλής όμως του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, αν και έμπειρος δημοσιογράφος έσπευσε -υποθέτουμε όχι και τόσο καλοπροαίρετα- να αξιοποιήσει τις πιο πάνω ανυπόστατες φήμες των κίτρινων ιστοσελίδων και του facebook και να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, με τις απαραίτητες αιχμές και αυτονόητες υποδείξεις:

«Δύο μέρες μετά το “έγκλημα στην Αίγινα” τα ερωτήματα, αντί να λιγοστεύουν πληθαίνουν. Συνοδεύονται μάλιστα από οργιώδεις φημολογίες για το ποιος ήταν ο καπετάνιος και ποιοι οι συνεπιβάτες του. Μια είναι η λύση για να μάθουμε την αλήθεια:

»Η εισαγγελία πρέπει να διατάξει τώρα την άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών όσων προσώπων δηλώνουν ότι ήταν πάνω στο σκάφος και βεβαίως του 77χρονου που δηλώνει ότι ήταν ο χειριστής. Για να σταματήσουν οι ψίθυροι, για να μάθουμε τι έγινε και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα την «κακοήθεια που συναντά την απελπισία» και στην οποία αναφέρει τα εξής:

Κακοήθεις ούτως ή άλλως. Απελπισμένοι γιατί κάθε σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης ναυαγεί εξακολουθητικά. “Ανακάλυψαν” σήμερα στους επιβαίνοντες στο φονικό ταχύπλοο και στην παρέα του κατηγορούμενου τους υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη, Γιώργο Σταθάκη και Θοδωρή Δρίτσα. Αφού το δυστύχημα έγινε στην Αίγινα και δύο εκ των τριών υπουργών έχουν σπίτι στην Αίγινα, άρα αυτοί προκάλεσαν το δυστύχημα.
Η τραγωδία όμως δεν αφήνει περιθώρια ανοχής σε ψεύδη. Για τους συκοφάντες αυτή τη φορά ζητήθηκε από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ο άμεσος εντοπισμός τους, προκειμένου να υποστούν τις συνέπειες

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)