to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:14 | 14.03.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Κ.Ήσυχος: «Συνεργασία με γερμανικά πανεπιστήμια για τις γερμανικές οφειλές»

Την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεργαστεί με πανεπιστήμια, διανοούμενους και φορείς στη Γερμανία για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθ. Άμυνας Κ. Ήσυχος, μιλώντας στον Κώστα Σαββόπουλο και το Μαγκαζίνο του Κόκκινου


 

«Ορισμένοι μηχανισμοί της μιντιακής διαπλοκής επιδιώκουν συνέχιση της θολούρας», είπε ο κ. Ήσυχος, σχολιάζοντας τον τρόπο που παρουσίασαν ορισμένα ΜΜΕ την σκέψη του υπουργείου να διανείμει ενημερωτικό υλικό στα σχολεία για το ζήτημα των αποζημιώσεων, ξεκαθαρίζοντας στον Κώστα Σαββόπουλο τις προθέσεις της κυβέρνησης. 

«Σκοπός μας είναι να αξιοποιηθεί ο ανεκτίμητος πλούτος που έχουμε στα χέρια μας από το 2006 και δεν είχε αξιοποιηθεί κατάλληλα,  πλούτος που αφορά σε 600.000 έγγραφα αξιωματικών της Βέρμαχτ και των SS κατά την περίοδο κατοχής στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Βαλκανικής και να τεθεί στην υπηρεσία όλων των φορέων εγχώριων και διεθνών προκειμένου να συνδράμει το αίτημα των διεκδικήσεων από την Ελλάδα», είπε ο κ. Ήσυχος.

«Αυτό το υλικό θα μπορούσε επίσης να διατεθεί διαδικτυακά ή έγγραφα, στα σχολεία ή όλους όσοι θα ήθελαν να γνωρίζουν τί συνέβη στην πατρίδα μας εκείνη την εποχή, αφού μέρος αυτών των εγγράφων σχετίζονται με την ιστορία της χώρας μας, την εθνική αντίσταση αλλά και τους άμαχους που δολοφονήθηκαν τότε». 

Με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Ήσυχος τόνισε την πρόθεση του υπουργείου να συνεργαστεί με γερμανικά πανεπιστήμια, διανοούμενους και πλήθος φορέων που ενδιαφέρονται στη Γερμανία, προκειμένου οι δύο λαοί που τους ενώνει ο αντιφασισμός και η δημοκρατία, να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. «Έτσι δείχνουμε ότι μπορούμε πράγματι να κλείνουμε πληγές του παρελθόντος και να θωρακίζουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις νεολαίες της Ευρώπης, που είναι θύματα και της ανεργίας και της περιθωριοποίησης και πολλές φορές βρίσκουν θελκτικό το «μοντέλο» του νεοναζισμού και του νεοφασισμού χωρίς να υπάρχει ιστορική μνήμη», κατέληξε ο κ. Ήσυχος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)