to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 20.05.2014

Διεθνή

Κήρυξη στρατιωτικού νόμου στην Ταϊλάνδη

Την επιβολή στρατιωτικού νόμου, κήρυξε τα ξημερώματα της Τρίτης ο επικεφαλής του στρατού της Ταϊλάνδης, Πράγιουθ Τσανότσα, «για την αποκατάσταση και διατήρηση της ειρήνης και της τάξης στη χώρα». Ο Πράγιουθ έχει το δικαίωμα να κηρύξει στρατιωτικό νόμο χωρίς τη συγκατάθεση της κυβέρνησης.


Ο υπουργός δικαιοσύνης, δήλωσε πως παρά τον στρατιωτικό νόμο, η κυβέρνηση θα συνεχίσει να διοικεί τη χώρα. «Είναι καλό το ότι ο στρατός φροντίζει για την ασφάλεια της χώρας. Ωστόσο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κατέχει την πλήρη εξουσία για τη διακυβέρνηση της χώρας», είπε.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος του στρατού. «Αυτός ο στρατιωτικός νόμος αφορά μόνο στην αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας. Δεν σχετίζεται με την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να τελεί κανονικά τα καθήκοντά της», δήλωσε στο Reuters ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Γουίνθαϊ Σουβάρι.

Ο ηγέτης του φιλοκυβερνητικού κινήματος της Ταϊλάνδης, «κόκκινα πουκάμισα», δήλωσε την Τρίτη ότι ο ίδιος και όσοι τον υποστηρίζουν θα συνεχίσουν τις διαδηλώσεις στα περίχωρα της Μπανγκόκ έως ότου αποκατασταθούν οι «δημοκρατικές αρχές» που θα οδηγήσουν σε εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με την ανακοίνωση του στρατού για την επιβολή στρατιωτικού νόμου, ο Τζάτουπορν Προμπάν, δήλωσε στο Reuters «δεν πειράζει».

«Θα μείνουμε εδώ και θα συνεχίσουμε τις διαδηλώσεις έως ότου η χώρα επανέλθει στις δημοκρατικές αρχές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε εκλογές και θα έχουν ως αποτέλεσμα την εκλογή νέου πρωθυπουργού», είπε.

Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, που ξεκίνησαν πριν από έξι μήνες περίπου, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περίπου 700 έχουν τραυματιστεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)