to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 12.01.2022

Διεθνή

Κιρ Στάρμερ: Το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ

«Το πάρτι τελείωσε πρωθυπουργέ. Το μόνο ζήτημα είναι αν το βρετανικό κοινό θα τον πετάξει έξω. Το κόμμα του θα τον πετάξει έξω; Ή θα έχει την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί;», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ στην Βουλή των Κοινοτήτων απευθυνόμενος στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή σε πάρτι στον κήπο της Ντάουνιγνκ Στριτ εν μέσω αυστηρού lockdown τον Μάιο 2020


Ωστόσο, όταν ερωτήθηκε αν θα παραιτηθεί, ο βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει τα συμπεράσματα της ανεξάρτητης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την σειρά των πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Λυπάμαι πολύ που εκείνο το βράδυ δεν κάναμε διαφορετικά τα πράγματα...όσο για το πολιτικό ζήτημα, δεν νομίζω ότι πρέπει να προκαταλάβουμε τα αποτελέσματα της έρευνας», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον ενώπιον της βουλής.

Προηγουμένως, ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη για την συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα, για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε.

«Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)