to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:29 | 16.02.2023

Διεθνή

Κιρ Στάρμερ: Η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία αν οι Εργατικοί ανέλθουν στην εξουσία

Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε σήμερα ότι η στήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει την εξουσία στις επόμενες βρετανικές εκλογές


Η στήριξη της Βρετανίας στην Ουκρανία δεν θα αλλάξει αν το Εργατικό Κόμμα, που βρίσκεται σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση, κερδίσει την εξουσία στις επόμενες βρετανικές εκλογές, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία σήμερα.

Η Βρετανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της Ουκρανίας υπό τους κυβερνώντες Συντηρητικούς και ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ακολούθησε το παράδειγμα του προκατόχου του, Μπόρις Τζόνσον, επισκεπτόμενος το Κίεβο. Ο Τζόνσον είναι δημοφιλής στην Ουκρανία και μια οδός φέρει το όνομά του.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στους Εργατικούς ισχυρό προβάδισμα έναντι των Τόρις.

«Αν διεξαχθούν εκλογές το επόμενο έτος και υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης, η θέση για την Ουκρανία θα παραμείνει η ίδια», διαβεβαίωσε ο Στάρμερ επισκεπτόμενος την πόλη Ιρπίν έξω από το Κίεβο.

Η πόλη Ιρπίν κατελήφθη προσωρινά από τις ρωσικές δυνάμεις και το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους εισβολείς ότι διέπραξαν θηριωδίες εκεί προτού αποχωρήσουν.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί αυτές τις καταγγελίες, αλλά ερευνητές συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου σε διάφορες ουκρανικές πόλεις συμπεριλαμβανομένης της Ιρπίν.

«Είναι απίστευτο να βλέπεις τις αποδείξεις για φρικαλεότητες που είδα σήμερα το πρωί. Φωτογραφίες αμάχων στα περίχωρα του Κιέβου με δεμένα μάτια, με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη τους», τόνισε ο Στάρμερ.

Ο ηγέτης των Εργατικών επισκέφθηκε επίσης την Μπούτσα, μια άλλη πόλη κοντά στο Κίεβο, όπου έχουν τεκμηριωθεί ρωσικές θηριωδίες, προτού μεταβεί στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Στάρμερ, πρώην δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είπε ότι θέλει να δείξει υποστήριξη στις εκκλήσεις της Ουκρανίας για δικαιοσύνη και αποζημιώσεις για τις ρωσικές ενέργειες κατά τη διάρκεια του πολέμου.

«Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη για αυτό. Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη στη Χάγη (δηλαδή στο Διεθνές Δικαστήριο ή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο) και πρέπει να υπάρξει κατάλληλη αποζημίωση στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας», είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)