to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:27 | 24.03.2021

Κοινωνία

Κινητοποίηση υγειονομικών του ΑΧΕΠΑ ενάντια στην δίωξη του γιατρού Θ. Σιούλη

Την αλληλεγγύη τους στον διωκόμενο γιατρό Θ. Σιούλη έδειξαν σήμερα δεκάδες υγειονομικοί του ΑΧΕΠΑ - «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε φωνή, δεν θα περάσει», δηλώνει ο Χρ. Γιαννούλης, βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα το πρωί οι γιατροί του ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη, ως ένδειξη συμπαράστασης στον γιατρό Θ. Σιούλη

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Σιούλης διώκεται με τις κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και της απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ» επειδή στις αρχές Νοέμβρη δήλωσε ότι το νοσοκομείο ξεκίνησε την εφημερία του με μηδέν κλίνες ΜΕΘ.

«Η αλληλεγγύη είναι ο τρόπος που πρέπει να συνεχίσουμε στην κοινωνία» σημείωσε ο Θανάσης Σιούλης καταχειροκροτούμενος από τους δεκάδες υγειονομικούς που συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του ΑΧΕΠΑ για να ζητήσουν την απόσυρση της άδικης και εκδικητικής δίωξης του μετά από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον γιατρό Θανάση Σιούλη

Το παρών στη σημερινή κινητοποίηση, που στηρίχτηκε από την ΕΝΙΘ και το Σωματείο Εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, έδωσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από τη βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχη Υγείας, Δώρα Αυγέρη, το συντονιστή και τον αναπληρωτή συντονιστή της γραμματείας της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστα Αμπατζά και Μίλτο Οικονόμου αντίστοιχα, τα μέλη της γραμματείας, Γιάννη Κωτίδη και Χρήστο Ρόκκο, στελέχη του τμήματος υγείας και άλλα στελέχη του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης στέκεται «στο πλευρό του Θανάση Σιούλη και όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία οι οποίοι εργάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κυβερνητική αδιαλλαξίας και αδιαφορίας για τη  ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Επίσης τονίζει πως οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

Χρ. Γιαννούλης: Στο κενό η προσπάθεια φίμωσης των υγειονομικών

"Ο Θανάσης Σιούλης είναι ένας εξαιρετικός γιατρός με πολυετή προσφορά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Είναι ένας από τους ήρωες υγειονομικούς που δίνουν την μάχη με την πανδημία στην πρώτη γραμμή.

Είναι ο νεφρολόγος που στην έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο, «τόλμησε» να αναφερθεί στη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο λέγοντας την αλήθεια.

Εναντίον αυτού του καταξιωμένου επιστήμονα η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ζήτησε να ασκηθεί δίωξη, με αποτέλεσμα ο Θανάσης Σιούλης να καλείται στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις.

Η προσπάθειά τους όμως να φιμώσουν κάθε άτομο που αγωνίζεται για τα δίκαια, τόσο στους χώρους εργασίας, όσο και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έπεσε στο κενό.

Υγειονομικοί και πολίτες στέκονται σήμερα στο πλευρό του Θανάση Σιούλη, διατρανώνοντας πως η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταπνίξει κάθε φωνή που αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι σε αυτά, δεν θα περάσει.

Είναι οι ίδιοι οι διώκτες και όχι ο Θανάσης Σιούλης που πρέπει να απολογηθούν για τα εγκληματικά λάθη και την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημίας".

tags: ΑΧΕΠΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)