to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 18.01.2013

Κοινωνία

Κινητοποίηση στο ΤΣΜΕΔΕ Δευτέρα 21/1

Η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών τη Δευτέρα 21.1.2013 οργανώνει στις 8πμ κινητοποίηση στο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Αθήνα (Κολοκοτρώνη 4) καλώντας τους συνάδελφους μηχανικούς να μετατρέψουν την συγκεκριμένη ημέρα σε "ημέρα δράσης" προκειμένου να δηλώσουμε την άρνησή μας να πληρώσουμε τις νέες υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και να διεκδικήσουμε από τη διοίκηση του ταμείου και τη κυβέρνηση το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς προϋποθέσεις.


Η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους μηχανικούς, έχει μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αφορά ήδη περίπου το 1/4 των συναδέλφων μηχανικών (κυρίως άνεργους και αυτοαπασχολούμενους) που βρίσκονται "ανασφάλιστοι" μη έχοντας να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους προς το ταμείο. Η κατάσταση αυτή ενδέχεται να χειροτερεύσει δραστικά, ενόψη των νέων υπέρογκα αυξημένων εισφορών που επιβάλλονται από το μνημόνιο ΙΙ. 

Το θέμα έχει τεράστιες προεκτάσεις, αφού οι αυξήσεις στις εισφορές έρχονται να καλύψουν τις απώλειες του πρώτου PSI, ενώ συνδέεται με τα τραπεζικά παιχνίδια της Τράπεζας Αττικής και της συμμετοχής του ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ στο μετοχικό της κεφάλαιο, μια υπόθεση από την οποία το αποθεματικό του ταμείου μας, έχει βγει πολλαπλά χαμένο. Την κινητοποίηση αυτή έχουν αποφασίσει να πλαισιώσουν και αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία Μηχανικών (ΣΜΤ, ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, ΣΕΤΥΠ, Σωμ. Ενέργειας κ.α.).
 
Σας προσκαλούμε να καλύψετε το γεγονός (8πμ με 1μμ) και να παρευρεθείτε σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στις 10.30πμ την ίδια ημέρα.
 
Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο http://synelefsimixanikon.wordpress.com/
Τηλ. Επικοινωνίας 6947 701599

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)