to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:47 | 19.02.2015

πηγή: alterthess.gr

Κοινωνία

Κινητοποίηση με ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης - Τσιρώνης: Άμεσα επιθεωρητές περιβάλλοντος στο σημείο

Καταγγελία στον εισαγγελέα για την κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης κατέθεσαν οι κκ Μπουτάρης, Γεράνης και Κυρίζογλου


Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά πραγματοποίησε μέσω skype ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, για τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Νωρίτερα, καταγγελία στον εισαγγελέα για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης κατέθεσαν οι κκ Μπουτάρης, Γεράνης και Κυρίζογλου, ενώ το παρών στην κινητοποίηση δίνει κλούβα των ΜΑΤ.

Ο αναπληρωτής υπουργός περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε  άμεσα σε συνάντηση με τον Ν. Βούτση ως υπερυπουργό με τον Δήμαρχο Λαγκαδά, τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ, Μ. Γεράνη, ενώ δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα επισκεφτεί ο ίδιος τον ΧΥΤΑ

Ο κ. Τσιρώνης δεσμεύτηκε επίσης ότι θα ζητήσει άμεσα να ανέβουν επιθεωρητές περιβάλλοντος στο σημείο, για να ελέγξουν την λειτουργία του ΧΥΤΑ.

Σε δεύτερο επίπεδο όσον αφορά το αίτημα του Δήμου Λαγκαδά, Ο  Δήμος Λαγκαδά  ζητά επανεξέταση του συνολικού περιφερειακού σχεδιασμού για τα απορρίμματα καθώς ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης  δέχεται το 95% των απορριμμάτων της Θεσσαλονίκης, και οι δυο πρώτες κυψέλες έχουν υπερφορτωθεί κατά 55% και η τρίτη κυψέλη έχει σοβαρά κατασκευαστικά προβλήματα και λειτουργεί με προσωρινή άδεια, με σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον.

Ο κ. Τσιρώνης δήλωσε πως θα ζητήσει να ανέβουν στο σημείο επιθεωρητές περιβάλλοντος, ενώ σημείωσε πως  η νέα κυβέρνηση έχει ένα διαφορετικό σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων και πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η σχετική συζήτηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος έκανε αναφορά στην ανάγκη διαλογής στην πηγή και τόνισε πως θα δρομολογηθούν άμεσα τα έργα προστασίας του περιβάλλοντος.

Νωρίτερα, κακή εντύπωση δημιούργησε το γεγονός της παρουσίας των ΜΑΤ στον ΧΥΤΑ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση παρακώλησης της κυκλοφορίας των απορριμματοφόρων με βάση την εισαγγελική παρέμβαση θα υπάρξουν συλλήψεις.

Η ένταση αποκλιμακώθηκε με παρέμβαση του κ.  Τσιρώνη, ενώ μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Λαγκαδά προγραμματίστηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πανό της κινητοποίησης γράφει χαρακτηριστικά «Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, όχι στην υποβάθμιση της ζωής μας».

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων μαζί με τον Δήμο Λαγκαδά πραγματοποιούνται σήμερα Πέμπτη, και αύριο Παρασκευή, καθώς υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες για διαρροή στραγγισμάτων σε ύδατα που φτάνουν στη λίμνη Κορώνεια, αναδεικνύοντας έτσι την πλημμελή λειτουργία του βιολογικού σταθμού κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)