to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:06 | 19.08.2013

Κοινωνία

Κινητοποίηση εργαζομένων του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αύριο στις 12 το μεσημέρι κάτω από τα γραφεία της ΥΠΕ στην Αριστοτέλους.


Στη συγκέντρωση θα πάρουν μέρος και εργαζόμενοι από τα υπόλοιπα νοσοκομεία που πλήττονται (Αφροδισίων, Λοιμωδών, Παναγία) καθώς και καθηγητές, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 και άλλα σωματεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υγείας ακολουθώντας τις δεσμεύσεις του, όπως αυτές προκύπτουν από την πολιτική των μνημονίων, απαξιώνει το δημόσιο σύστημα υγείας και με τη μέθοδο του αιφνιδιασμού στέλνει 62 εργαζόμενους του ΨΝΘ σε καθεστώς “κινητικότητας”. Ταυτόχρονα, με την ανάλγητη πολιτική του, πλήττει μία ιδιαίτερα ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, εκείνη των ατόμων με ψυχικά προβλήματα, τα οποία βρίσκονται ξαφνικά χωρίς τη δυνατότητα δημόσιας περίθαλψης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στους εργαζόμενους του ΨΝΘ και δηλώνει πως θα αγωνιστεί στο πλευρό τους για να μην περάσει η απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική. Θα αγωνιστεί για την προστασία του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης για όλους. Ταυτόχρονα καλεί τους πολίτες να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην υγεία αλλά και την ίδια τους την αξιοπρέπεια. Η πολιτική της εξαθλίωσης και η υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής δεν πρέπει να περάσει. Η κυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής πρέπει να ανατραπεί!

Διαβάστε ακόμα: Σωματείο Ψυχιατρικού Ν. Θεσσαλονίκης: "Διαθεσιμότητες - απολύσεις, η Κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της..."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)