to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:17 | 07.05.2013

Κοινωνία

Κινητοποιήσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών: Πάνω από 1.000 θα μείνουν άνεργοι, αν εφαρμοστεί η αύξηση ωραρίου

Εκτάκτως συγκαλείται το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, προκειμένου να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία. Όπως επισημαίνει η ΟΙΕΛΕ, αν εφαρμοστεί το μέτρο, περισσότεροι από 1.000 ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα περάσουν στην ανεργία.


Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ: 

Σε αναβρασμό βρίσκεται ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Εφαρμογή νέου μισθολογίου, απόπειρα περικοπής επιδομάτων και δώρων, αύξηση ωραρίου προκαλούν απολύσεις και δραματική συρρίκνωση των αποδοχών μας και ταυτόχρονα προσφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες. Την ώρα που 1.000 περίπου ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην ανεργία και στη φτώχεια και ο μισθός των υπόλοιπων μειώνεται κατά 35% περίπου, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων κερδίζουν πάνω από 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Φτάνει πια! Δεν θα επιτρέψουμε να χρησιμοποιείται η κρίση ως πρόσχημα για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι εργοδότες.  Να μπει ένα τέλος στη βίαιη και απροκάλυπτα αντικοινωνική αναδιανομή του πλούτου εις βάρος των εργαζόμενων και υπέρ των λίγων.

Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ συγκαλείται εκτάκτως την Πέμπτη, 9/5, για να διαμορφώσει την εισήγηση που θα κατατεθεί στις Γενικές Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι οποίες θα συγκληθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη, 14/5, θα γίνει η Γ.Σ. του ΣΙΕΛΒΕ στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο Imperial στις 7 μμ), την Τετάρτη, 15/5, η Γ.Σ. του ΣΙΕΛ Αθήνας (ξενοδοχείο Polis Grand στις 7 μμ) και την Πέμπτη, 16/5, η Γ.Σ. του παραρτήματος Θεσσαλίας του ΣΙΕΛΒΕ στη Λάρισα (ξενοδοχείο Διόνυσος στις 6 μμ). Η Ομοσπονδία θα προτείνει στα πρωτοβάθμια σωματεία την κήρυξη κινητοποιήσεων με σκοπό την άρση της εφαρμογής της αύξησης ωραρίου στα ιδιωτικά σχολεία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)