to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 18.11.2015

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κινητοποιήσεις στο 21ο Δημοτικό Αχαρνών για τα "κοντέινερ της ντροπής"

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου γονείς και μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών. Διαμαρτύρονται γιατί το σχολείο, στο οποίο φοιτούν 300 παιδιά, στεγάζεται ακόμη σε λυόμενα - κάποια μεταχειρισμένα και ελαφρού τύπου τοποθετημένα σε τσιμεντόλιθους και πρόχειρα στο έδαφος - από το σεισμό του 1999.


"Διαμαρτυρόμαστε για τις οικτρές και άθλιες συνθήκες που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου" σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων. "Απαιτούμε νέο σχολείο τώρα!" τονίζει.

Εδώ και 16 ολόκληρα χρόνια, οι μαθητές κάνουν μάθημα σε μικρές αίθουσες μέσα σε κοντέινερ, οι οποίες παρουσιάζουν πλέον έντονο πρόβλημα υγρασίας και η μυρωδιά της μούχλας είναι διάχυτη. Πατώματα και σκεπές έχουν φθαρεί, ενώ συχνό είναι το φαινόμενο όταν βρέχει να στάζει στο εσωτερικό των αιθουσών.

Γ. Πάντζας: Τι απέγιναν τα ποσά από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για το 21ο;

Για το θέμα ερώτηση στη Βουλή έχει καταθέσει ο Γιώργος Πάντζας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το "ουδέν μονιμότερο του προσωρινού" δυστυχώς ισχύει και στη συγκεκριμένη περίπτωση αφού 16 χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999 το σχολείο συνεχίζει ακόμη να λειτουργεί όχι σε νέα μονάδα όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αλλά σε μεταχειρισμένες λυόμενες αίθουσες. Μάλιστα, η εν λόγω "υποδομή" έχει επεκταθεί για να απορροφήσει το μαθητικό δυναμικό της περιοχής που χρόνο με το χρόνο αυξανόταν συνεχώς.

"Σήμερα λοιπόν, η εν λόγω 'υποδομή' είναι έτοιμη να καταρρεύσει. Συγκεκριμένα, οι 300 περίπου μαθητές και μαθήτριες του σχολείου αναγκάζονται καθημερινά να συνυπάρχουν σε ένα επικίνδυνο και αντίξοο σχολικό περιβάλλον στο οποίο από τις στέγες τρέχουν νερά, τα πατώματα έχουν διαβρωθεί και σαπίσει, οι αποχετεύσεις είναι με εξωτερική ύδρευση με λάστιχα και καλώδια ηλεκτρισμού εμφανή και σε κοινή θέα, η περίφραξη είναι με πλέγματα, η ροή όμβριων υδάτων είναι ανύπαρκτη κ.α." επισημαίνει ο Γ. Πάντζας. "Ας σημειωθεί ότι στην τελευταία δυνατή νεροποντή που έπληξε την περιοχή, το εκπαιδευτικό προσωπικό αναγκάστηκε να λειτουργήσει ως 'ειδικό προσωπικό αντιμετώπισης έκτακτων καιρικών φαινομένων' προκειμένου να απωθήσει τα νερά που μπαίνανε από τα παράθυρα και τις εσοχές των air conditioners, καθώς και να προστατεύσει τους μαθητές και μαθήτριες από τις σπίθες που δημιουργούσαν τα ανύπαρκτης μόνωσης καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος" αναφέρει.

"Επειδή όμως, η γελοιότητα των προηγούμενων διοικήσεων τόσο σε βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και σε επίπεδο των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει και τα όριά της, όταν ειδικά μάλιστα πρόκειται για μικρά παιδιά και μαθητές", ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους συναρμόδιους υπουργούς Παιδείας, Υποδομών και Εσωτερικών για ποιο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη ο σχεδιασμός για ανέγερση νέας σχολικής μονάδας για το 21ο Δημοτικό, καθώς και τι απέγιναν τα ποσά που πιστώθηκαν από ευρωπαϊκά προγράμματα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)