to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:23 | 10.11.2015

Κοινωνία

Κινητοποιήσεις κατά των διακοπών ρεύματος

Κινητοποιήσεις ετοιμάζει για την Τρίτη η Επιτροπή Αλληλεγγύης νομού Ηλείας με αφορμή το κύμα ειδοποιητηρίων για διακοπές ρεύματος, εξαιτίας της αδυναμίας να πληρώσουν τους λογαριασμούς εκατοντάδες νοικοκυριά στον νομό. Παράλληλα, σε κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΗ στη Πάτρα έχουν προχωρήσει διαδηλωτές


Διαδηλωτές στη Πάτρα

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της Επιτροπής «είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα να μένουν σπίτια χωρίς ρεύμα. Είναι αδιανόητο η ΔΕΗ να προχωράει σε διακοπές ρεύματος - που το θεωρούμε και πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό - σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια στερείται και τα πιο βασικά και βλέπει το εισόδημα της συνεχώς να μικραίνει, απόρροια της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που επιδεινώθηκε ακόμα περισσότερο με την ψήφιση του 3ου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Παράλληλα, η Επιτροπή καταγγέλλει τις απλόχερες «ελαφρύνσεις - διευκολύνσεις» και μειώσεις τιμών στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, δίνοντας ταυτόχρονα εντολή για διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

«Η προστασία της λαϊκής οικογένειας είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Σήμερα ήρθε η ώρα να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο. Όλοι μαζί να κάνουμε πράξη το σύνθημα, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η Επιτροπή καλεί όλα τα σωματεία του νομού, τους απλούς πολίτες, αλλά και όλους όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη ΔΕΗ, την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 10:00 το πρωί, στη ΔΕΗ του Πύργου σε παράσταση διαμαρτυρίας, έτσι ώστε να απαιτήσουν:

•    Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσει.
•    Να γίνεται διακανονισμός σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του καταναλωτή.
•    Για τυχόν επανασυνδέσεις να μην υπάρχει οικονομική επιβάρυνση.

«Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή δεν θα περάσει - Ο αγώνας ο δικός μας, το δρόμο θα τους φράξει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάτρα

Μαζικό αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων, πραγματοποιούν αυτή την ώρα δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Πάτρα, στο σημείο έχουν καταφτάσει και αστυνομικές δυνάμεις. 

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται στον απόηχο της αποκάλυψης ότι με εντολή της κεντρικής Διοίκησης σε επίπεδο περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας επιχείρησης Ηλεκτρισμού, ξεκινά «τσουνάμι&raquo ; διακοπών στην παροχή ρεύματος για οφειλές.

Μόνο στην Πάτρα ο αριθμός των διακοπών σε πρώτο χρόνο υπολογίζεται στα 5.000 νοικοκυριά.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση:

Τις τελευταίες μέρες η Διοίκηση της ΔΕΗ έχει εξαπολύσει νέα επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά και προβαίνει σε μαζικές διακοπές ρεύματος.

Η φοροεπιδρομή τα χαράτσια  η περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά και η αύξηση της  ανεργίας  που μαστίζει τους εργαζόμενους, έχουν ως αποτέλεσμα τα λαϊκά νοικοκυριά να μην μπο&rho ;ούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να σπάσουν τη μοιρολατρία και να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση στην πολιτική των μνημονίων , της κυβέρνησης της Ε.Ε . Οργανωμένα μέσ&alpha ; από τα  Συνδικάτα μας να απαιτήσουμε τα δικαιώματα μας και τη ζωή που μας αξίζει.

ΑΡΚΕΤΑ  ΜΑΤΩΣΑΜΕ- ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ!

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ  Εργαζόμενοι  – άνεργοι  –συνταξιούχοι,  νέοι και νέες, στην ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ στην πλατεία Γεωργίου  στις 10:30 π.μ

Με πληροφορίες από patrastimes

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)