to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 16.03.2013

Κοινωνία

Κινητοποιήσεις και στη Σπάρτη για το Σχέδιο Αθηνά - τι θα συμβεί στο ΤΕΙ της πόλης

Από τους Νέους ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: Με αφορμή τον πανελλαδικό – πανεκπαιδευτικό ξεσηκωμό ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» που προωθεί η τρικομματική συγκυβέρνηση, θέλουμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την δυναμική και ειρηνική παρουσία των φοιτητών του ΤΕΙ Σπάρτης στους δρόμους της πόλης.


 Δυστυχώς, όμως, στη προσπάθεια των φοιτητών να κλείσουν για ελάχιστα λεπτά τον κεντρικό δρόμο της πόλης, ένα ατυχές γεγονός έλαβε χώρα καθώς ένας οδηγός  αδυνατώντας να κατανοήσει τη σημασία των φοιτητικών κινητοποιήσεων, έχασε τη ψυχραιμία του και αντέδρασε με άσχημο τρόπο απέναντι στους φοιτητές.


Ως γεγονός, φυσικά δε μπορεί να επισκιάσει τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών που αγωνιούν για το μέλλον των σπουδών τους. Δε μπορεί όμως, παράλληλα, να αποτελέσει και αντικείμενο εκμετάλλευσης από μερίδα του τοπικού τύπου, γνωστού για τον κιτρινισμό (Αναστασιαδισμό) και τον ακροδεξιό αλληθωρισμό  των ρεπορτάζ του, ο οποίος εμμέσως  κατηγορεί τους φοιτητές για την «ταλαιπωρία» που δήθεν προκάλεσαν στους πολίτες με την ολιγόλεπτη παρουσία τους στο κέντρο της πόλης. 


Δε στεκόμαστε άλλο στο παραπάνω περιστατικό, αφού περισσότερη  σημασία έχει  η τοπική κοινωνία της Σπάρτης να ενημερωθεί και να κατανοήσει τα πολύ σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στο ΤΕΙ Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, το ΤΕΙ μπορεί τυπικά να «αναβαθμίζεται» με τον προτεινόμενο από το σχέδιο Αθηνά τίτλο «Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ» με τρεις κατευθύνσεις, αλλά, στην ουσία το Ίδρυμα υποβαθμίζεται καθώς θίγονται σοβαρά τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του, καθώς εξαλείφεται ο όρος «Τεχνολογία Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» η οποία αποτελεί ενιαία και διεθνώς καθιερωμένη επιστημονική ορολογία (ICT).

Επίσης, το σχέδιο Αθηνά δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην αναβάθμιση του Τμήματος σε Σχολή αφού για την προτεινόμενη απόκτηση τριών νέων κατευθύνσεων (Δίκτυα, Η/Υ και Λογισμικό) δεν προβλέφθηκε η απαραίτητη τεκμηριωμένη μέριμνα για την ομαλή μετάβαση από το τρέχον πρόγραμμα σπουδών  δεδομένης της υποστελέχωσης του τμήματος με ΔΕΠ (μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό).


Εμείς, οι Νέοι και Νέες του ΣΥΡΙΖΑ δε πρόκειται να υποχωρήσουμε μπροστά στην αδιαλλαξία της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Ο αγώνας των φοιτητών ενάντια στο καταστρεπτικό σχέδιο Αθηνά θα συνεχιστεί με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε Σχολή και σε κάθε Τμήμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)