to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:26 | 07.04.2021

Κοινωνία

Κινητοποιήσεις γιατρών και νοσηλευτών στο Υπ. Υγείας και σε νοσοκομεία για τη στήριξη του ΕΣΥ (φωτ.)

Μαζικές κινητοποιήσεις γιατρών, νοσηλευτών και σωματείων εργαζομένων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Συγκεντρώσεις στο Υπουργείο Υγείας και πολλά νοσοκομεία


Μέρα διεκδίκησης και αγώνα είναι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, (ΟΕΝΓΕ) σε συντονισμό με τις Ενώσεις των υγειονομικών και τα σωματεία των εργαζομένων, οργάνωσαν μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις την Τετάρτη 7 Απριλίου αρχικά τις πρωινές ώρες στις εισόδους νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας και στη συνέχεια σε μεγάλη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας. 

Επίσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διοργάνωσε σήμερα συγκέντρωση στις 8:30π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου "Ελενα Βενιζέλου" και στη συνέχεια πορεία προς την 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Μεταξύ των αιτημάτων της η ένταξη στα ΒΑΕ, ο χαρακτηρισμός του θανάτου νοσηλευτή από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, η μονιμοποίηση εκτάκτων εργαζομένων, μια ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους ως Δώρο Πάσχα.

Η ΟΕΝΓΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξοπλισμό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, μέτρα προστασίας και εξασφάλιση εμβολίων για το μαζικό και έγκαιρο εμβολιασμό όλου του λαού.

Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στηρίζει η ΑΔΕΔΥ. η οποία σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει: «Καλούμε την Κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει τις επικοινωνιακές τακτικές, να μην κωφεύει στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και να προχωρήσει άμεσα σε λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξης των δημόσιων δομών υγείας».

Ηχηρό μήνυμα στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο

Τα αιτήματα των υγεινομικών ειδικά σε συνθήκες πολέμου όπως αυτές που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ σήμερα έχουν ιδιαίτερη αξία ειδικά για τις πολιτικές δυνάμεις που σήμερα μετά από χρόνια δυσφήμισης και απαξίωσης της κοινωνικής πρόνοιας και της δημόσιας υγείας σήμερα ανακαλύπτουν τη χρησιμότητα της.

Προσχηματικά και πάλι βέβαια καθώς οι εκδικητικές απολύσεις και η απουσία βούλησης για ουσιαστική ενίσχυση του συστήματος καθιστούν πρόδηλες τις απόψεις τους.

Μερικά στιγμιότυπα από τη κινητοποίηση με το φακό του left.gr

Μαζική η κινητοποίηση στα νοσοκομεία: Ευγγελισμός, Λαϊκό, Ελπίς, Άγιος Σάββας

Η συγκέντρωση στον Άγιο Σάββα είχε ιδιαίτερο χρώμα μιας και ο κυβέρνηση απέλυσε τον πρόεδρο των εργαζομένων μη ανανεώνοντας τη σύμβαση τη εν μέσω κορονοϊού σε μια επίδειξη εκδικητικού πνεύματος και κοινωνικής αναλγησίας, τόση φαίνεται είναι η αγωνία της για το προσωπικό....

Κραυγή αγωνίας από τη κινητοποίηση στη Δυτική Αττική

Τις κυβερνητικές ευθύνες που υποβιβάζουν την εκτός ελέγχου κατάσταση σε διαχειριστικό πρόβλημα επισήμαναν οι υγειονομικοί στη συγκέντρωση τους στη Δυτική Αττική, να θυμίσουμε ότι το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο πολύ πρόσφατα απασχόλησε τη δημοσιότητα με την οριακή κατάσταση που είχε βρεθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη κινητοποίηση στο Παλατάκι Χαϊδαρίου

Μαζική ήταν συμμετοχή των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δυτικής Αθήνας στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές υγείας της περιοχής σήμερα το πρωί στο Παλατάκι Χαϊδαρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Πολυμελής αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, συνοδευόμενη από τους Βουλευτές Δυτικού Τομέα Αθηνών, Δ. Βίτσα και Χ. Καφαντάρη, βρέθηκαν στην συγκέντρωση για να δηλώσουν την έμπρακτη στήριξή τους στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)