to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κίνηση για τη μετάβαση

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενιαίος από ποτέ και αυτό επιβάλλει σε όλους μας την υπέρβαση που πρέπει να γίνει ξεπερνώντας υπάρχουσες εσωκομματικές συσπειρώσεις που δεν εδράζονται πλέον σε διαφορετικά πλαίσια, ώστε να συσπειρωθούμε


Η ολοκλήρωση του προγράμματος και το τέλος των Μνημονίων φέρνουν πιο επιτακτικά στο προσκήνιο το σχέδιο για την επόμενη μέρα για τη χώρα, καθώς και τις νέες συνθήκες που πρέπει να δράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αν την προηγούμενη περίοδο, ήταν λογικό και εύλογο σε μεγάλο βαθμό το βάρος να έχει πέσει στην κυβέρνηση για την υλοποίηση του προγράμματος με το κόμμα και τα μέλη, εν πολλοίς να βρίσκονται σε αμηχανία, η επόμενη φάση, και με τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις μπροστά μας, τοποθετεί το κόμμα στο προσκήνιο. Το τοποθετεί στην πρώτη γραμμή ώστε να γίνουν κινήσεις και να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Άλλωστε, η διενέργεια των αναπτυξιακών συνεδρίων σε όλη την Ελλάδα ήταν μια τέτοια πετυχημένη πρωτοβουλία του κόμματος που προτάθηκε στην κυβέρνηση και έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα.

Μια πρωτοβουλία στην κατεύθυνση ανοίγματος του κόμματος στην κοινωνία και τα ενεργά μέλη της που μπορεί και πρέπει να διαμορφώσει συμμαχίες με προοδευτικό πρόσημο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και να προβάλλει την αναγκαιότητα για ουσιαστικές, δημοκρατικές, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις πτυχές της οικονομικής, κοινωνικής και θεσμικής ζωής του τόπου.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενιαίος από ποτέ και αυτό επιβάλλει σε όλους μας την υπέρβαση που πρέπει να γίνει ξεπερνώντας υπάρχουσες εσωκομματικές συσπειρώσεις που δεν εδράζονται πλέον σε διαφορετικά πλαίσια, ώστε να συσπειρωθούμε, να επανεκκινήσουμε και να δώσουμε περαιτέρω ώθηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μια κίνηση που πρέπει να γίνει για να υπερβούμε την υπάρχουσα κατάσταση στο εσωτερικό και να γίνουμε πιο εξωστρεφείς.

Να στραφούμε στη νεολαία και σε συμμαχίες σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, να εδραιωθούμε στην αυτοδιοίκηση με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι ο κυρίαρχος χώρος στον προοδευτικό πόλο στη χώρα μας, καταλύτης θετικών εξελίξεων για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα μέσω της ενίσχυσης της προοδευτικής συμμαχίας (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλδημοκρατία) και την ανάδειξη με νέους όρους της διαχωριστικής γραμμής Αριστεράς - Δεξιάς.

Το διαρκές συνέδριο το φθινόπωρο μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό βήμα για το στρατηγικό μας σχέδιο και τη μετάβαση στη νέα εποχή και για τη χώρα, αλλά και για το κόμμα όπου μπορούν να τεθούν και οργανωτικές αλλαγές που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση περαιτέρω ανάδειξης του ρόλου των μελών και των οργανώσεων, ενεργοποίησης του κόμματος και ανοίγματος στην κοινωνία.

* Ο Χρήστος Στάικος είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)