to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 21.09.2013

Κοινωνία

Κινηματική παρέμβαση για τον Παύλο Φύσσα στην αρχαία Ολυμπία

Τιμώντας την Διεθνή Ημέρα Ειρήνης του ΟΗΕ (21 Σεπτέμβρίου), ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας οργάνωσε αφιέρωμα για τον Γρηγόρη Λαμπράκη, 50 χρόνια από την δολοφονία του με την συμμετοχή εκπροσώπων του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας και άλλων κοινωνικών οργανώσεων καθώς και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης.


Την Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού εκπροσώπησε στην εκδήλωση η Αντιπρόεδρος Νανή ΠΟΛΙΤΟΥ και το μέλος της Γραμματείας Πάνος ΤΡΙΓΑΖΗΣ.

Στον χαιρετισμό της η Νανή Πολίτου αναφέρθηκε και στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τόνισε τα εξής:

Είμαστε εδώ  για να τιμήσουμε την μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη ,50 χρόνια μετά την δολοφονία του  στην Θεσσαλονίκη από το φασιστικό παρακράτος.

Ο Λαμπράκης είναι διεθνές σύμβολο Αγώνα για την Ειρήνη, αλλά και διεθνές σύμβολο Αντιφασισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό με οδηγεί να αναφερθώ στο πρόσφατο γεγονός που συγκλόνισε την ελληνική και την διεθνή κοινή γνώμη, την στυγερή δολοφονία του Αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά στο Κερατσίνι.

Η δολοφονία αυτή ήρθε να επιβεβαιώσει τον εγκληματικό χαρακτήρα της Χ.Α. την οποία δυστυχώς έστειλαν στην Βουλή με την ψήφο τους περίπου μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας. 

Πρέπει να επισημάνουμε και τις ευθύνες όλων εκείνων των πολιτικών φορέων και προσώπων, την ανοχή τους που με τις πολιτικές τους έστρωσαν το δρόμο στους νεοναζί.

Εχουμε και εμείς ευθύνη ως πολίτες για την αδράνεια μας και τις όποιες προκαταλήψεις μας που διευκολύνουν την εγκληματική δράση της Χ.Α.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ 

Της εκδήλωσης για τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ που έγινε στο Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας προηγήθηκε συμβολική φιλειρηνική και αντιφασιστική πορεία η οποία ξεκίνησε από τον σταθμό του ΟΣΕ και κατέληξε στο Δημαρχιακό Μέγαρο .

Επικεφαλής της πορείας ήταν ο γιός του ΛΑΜΠΡΑΚΗ, Γρηγόρης κρατώντας πανό παρόμοιο μ εκείνο της πρώτης μαραθώνιας πορείας ειρήνης, ενώ ακολουθούσαν φέροντας την γνωστή σημαία της Ειρήνης εκπρόσωποι φιλειρηνικών οργανώσεων .

Στο δημαρχείο την πορεία υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς, ο Πρ. του Δημ. Συμβ. Θ. Παπαηλιού και ο εκπρόσωπος του Ευρωπ. Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ Δημ. Φατούρος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)