to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κίνημα Αλλαγής: Ξαφνικά πρόωρη μάχη για τον θρόνο

Εξαιρετικά ενοχλημένη, η Φώφη Γεννηματά έστειλε μηνύματα με αποδέκτες εντός και εκτός κόμματος, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις



Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αποστέλλει η Φώφη Γεννηματά στον απόηχο της δημοσκόπησης που δίνει τη... διακομματικής αποδοχής πρωτιά για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στον Ανδρέα Λοβέρδο εμφανίζοντας την ίδια ως ηττημένη.

Η Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη στιγμή αντέδρασε έντονα καταγγέλλοντας «μεθοδεύσεις» και εκλαμβάνοντας την κίνηση ως μέσο πίεσης προς το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την επιλογή του να ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Παράλληλα όμως δεν έκρυβαν ότι θεωρούν δεδομένη την εμπλοκή του Ανδ. Λοβέρδου.

Σιβυλλικός Λοβέρδος

Εκείνος, αν και είχε την ευκαιρία να το κάνει σε χθεσινή συνέντευξή του (ρ/σ Θέμα), άφησε να αιωρείται το εάν θα διεκδικήσει την αρχηγία, υπονοώντας ότι οι εσωκομματικές συζητήσεις θα προχωρήσουν μετά την πανδημία. Ερωτηθείς για δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν να «είναι καλά στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», είπε ότι δεν θέλει να μιλάει δημόσια γι’ αυτό σε μια περίοδο που χάνονται άνθρωποι από την πανδημία, προσθέτοντας ότι «άλλο τι λέει ένα κόμμα στο εσωτερικό του και τι σκέφτεται κατά τις διαδικασίες του. Μπορεί να έχει περιθώριο να συζητά εσωτερικά», όμως «στον δημόσιο λόγο θεωρώ αυτή τη συζήτηση εκτός κλίματος».

Απάντηση στον Σημίτη

Η Φ. Γεννηματά, σε δημόσια παρέμβασή της, δεν έκρυψε την έντονη ενόχλησή της για τα τεκταινόμενα, τα οποία αντιμετωπίζει ως απόπειρες να πληγεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Φυσικά δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον Ανδ. Λοβέρδο, ούτε θα παραδεχόταν δημόσια το εσωκομματικό παιχνίδι. Το έκανε όμως έμμεσα. Στο ερώτημα (Κρήτη TV) εάν οι καταγγελίες της περί μεθοδεύσεων εκπορεύονται και από το εσωτερικό, απάντησε: «Δεν μιλάω για μέσα, πιστεύω ότι δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος μέσα που να θέλει να πυροδοτήσει την εσωστρέφεια και να δώσει βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων μας, το θεωρώ αδιανόητο...». Επανέλαβε ότι δεν θέλει να σχολιάσει θέματα «που τα θεωρώ άκαιρα, άστοχα και που τελικώς το μόνο που αποκαλύπτουν είναι ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις εις βάρος της παράταξης». Πρόσθεσε ότι «ενοχλεί η τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που κάνουμε», αποστροφή που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως μεταχρονολογημένη απάντηση στον Κ. Σημίτη.

Μηνύματα

Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου είχε ήδη προχωρήσει σε ανάρτηση στο Twitter «ανακοινώνοντας» ότι, «σύμφωνα με το καταστατικό, Μάρτιο του ’22 θα γίνει το 2ο Συνέδριο και έναν (τουλάχιστον) μήνα πριν, η εκλογική διαδικασία προέδρου». Πρόσθεσε ότι η «συζήτηση» είναι «εξαιρετικά πρόωρη εν μέσω πανδημίας και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στο μεταξύ, στις οποίες πρέπει να πάμε ενωμένοι και πάση δυνάμει». Δηλαδή, σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, δεν θα προηγηθεί εκλογή αρχηγού...

Ενδεικτικό της έντασης που υφέρπει στο κόμμα είναι ότι την εν λόγω ανάρτησή του συνόδεψε με άλλη ανάρτηση από τον λογαριασμό «Δημοκρατική Παράταξη» που έγραφε: «Ξεκίνησαν οι ‘δημοσκόποι’ να δίνουν προβάδισμα Λοβέρδου και τη Φώφη 3η για τις εκλογές του ’21. Συνεχίζετε να μην βάζετε μυαλό και θα τη φάτε πάλι τη φάπα σας. Δεν θα γυρίσουμε στο 2012 όσο κι αν γαβγίζουν τα σκυλιά...».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)