to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:43 | 30.05.2013

Διεθνή

Κινεζική απάντηση στις αμερικανικές καταγγελίες για χάκερς

Η Κίνα δεν έχει ανάγκη να κλέψει τεχνολογία από τις ΗΠΑ για τα οπλικά της συστήματα


Η Κίνα δεν έχει ανάγκη να κλέψει την αμερικάνικη τεχνολογία για να εκσυγχρονίσει το οπλοστάσιο της. Η Κίνα είναι σε θέση να βελτιώνει τα οπλικά συστήματα με δικά της μέσα, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας σε απάντηση αμερικανικών ισχυρισμών για Κινέζους χάκερς που «έχουν κλέψει» την  τεχνολογία δέκα και πλέον αμερικανικών οπλικών συστημάτων.

Έκθεση του Πενταγώνου, σελίδες της οποίας διοχετεύθηκαν στον αμερικανικό Τύπο, κάνει λόγο για «μεγάλης έκτασης διείσδυση της Κίνας» στον ηλεκτρονικό χώρο της αμερικανικής στρατιωτικής βιομηχανίας γεγονός το οποίο «δεν αποκλείεται να υπονομεύσει τα αμυντικά συστήματα των ΗΠΑ». Η έκθεση αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι η κινεζική «διείσδυση» είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη στο αντιπυραυλικό σύστημα, στον τομέα των καταδιωκτικών αεροσκαφών και στα σκάφη του Στολου.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας  δήλωσε - με αρκετή σκωπτική διαθεση - ότι η αμερικανική έκθεση «όχι μόνο υποτιμά την ικανότητα ασφαλείας του Πενταγώνου να αυτοπροστατευθει αλλά υπογραμμίζει το πόσο έξυπνος είναι ο κινεζικός λαός». Και πρόσθεσε: «Η Κίνα είναι πλήρως σε θέση να κατασκευάσει όπλα και οπλικά συστήματα που να εγγυώνται την ασφάλεια της». Και ως απόδειξη, ο εκπρόσωπος κατονόμασε τον νέο τύπο καταδιωκτικού αεροσκάφους, το διαστημικό σύστημα πλοήγησης και το νέο αεροπλανοφόρο.

Πηγές του Λευκού Οίκου λέγουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα θέσει το ζήτημα των υποκλοπών στρατιωτικών και εμπορικών στοιχείων από «κινεζικά κέντρα» στον Κινέζο ομόλογο του Σι Ζινπίγκ με τον οποίο θα συναντηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, στην Καλιφόρνια.

Πηγή: tovima.gr

tags: ΗΠΑ, Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)