to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κινδυνεύουμε η «Μακεδονία» να λέγεται «Βόρεια Μακεδονία»

H Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών χτες και σήμερα ξημέρωσε μια μαύρη μέρα για τους μακεδονομάχους της υφηλίου...


H Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε χτες τις τέσσερις τροπολογίες του Συντάγματος στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών και η μέρα σήμερα είναι μαύρη για τους μακεδονομάχους της υφηλίου. 

Μαύρη είναι, όμως, και η μέρα για τους δημοσιογράφους της υφηλίου που πρέπει για ακόμα μια φορά να εξηγήσουν σε αναγνώστες και θεατές τους ότι μια χώρα αλλάξει το όνομά της από «Μακεδονία» σε «Βόρεια Μακεδονία».

Διότι, όπως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν οι μακεδονομάχοι της υφηλίου, έτσι είχε αναγνωριστεί και λεγόταν η ΠΓΔΜ από 140 και πλέον χώρες. Ναι η ΠΓΔΜ ήταν μόνο για Έλληνες! Για καθαρόαιμους απογόνους του Μεγαλέξανδρου που έκαναν πως το «Μ» στο αρκτικόλεξο σημαίνει... Μακαρόνια (ίσως και με κιμά).

Κι έρχονται σήμερα, για παράδειγμα, οι «New York Times» και μας ενημερώνουν κάπως έτσι για το θέμα.

Κι έρχονται και πλείστα όσα άλλα ΜΜΕ ανά τον κόσμο και κάνουν το ίδιο με τον αυτό τρόπο. Αλλά τι να μας πουν τα «γατάκια»; Θα πιστέψουμε εμείς οι ελληνόψυχοι τον κάθε Guardian, την κάθε  Le Monde και δεν θα πιστέψουμε το έγκριτο «Μακελειό» και τον Σαμαρόψυχο αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Άδ. Γεωργιάδη;

ΥΓ.: Ομπρός, λοιπόν, αδέλφια Μακεδονομάχοι, βγείτε και πάλι να αντισταθείτε στην αλλαγή ονομασίας. Κινδυνεύουμε η «Μακεδονία» να λέγεται «Βόρεια Μακεδονία».

Αυτή τη μαύρη μέρα, όμως, σκεφτείτε και τη θετική πλευρά. Τώρα που τρίζουν τα κόκκαλα του Μεγαλέξανδρου, είναι ευκαιρία να βρούμε και τον τάφο του!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)