to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:50 | 06.10.2017

Αθλητισμός

Κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Μουντιάλ η Αργεντινή

Δύο φορές πρωταθλήτρια κόσμου και φιναλίστ στο τελευταίο Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, διατρέχει σοβαρό κίνδυνο να μην βρεθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, μετά την ισοπαλία χωρίς σκορ με το Περού, τα ξημερώματα στην La Bombonera.


Η Αργεντινή είναι με 25 βαθμούς, στην έκτη θέση στον όμιλο 10 χωρών της Νότιας Αμερικής, με μόνο τις τέσσερις πρώτες ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις για απευθείας πρόκριση στη Ρωσία. Η πέμπτη θέση, που σήμερα βρίσκεται το Περού, οδηγεί σε ένα διηπειρωτικό αγώνα play-of, έναντι των πρωταθλητών της Ωκεανίας, της Νέας Ζηλανδίας. Η Αργεντινή επισκέπτεται τον Ισημερινό στο υψόμετρο του Κίτο, την Τρίτη για την τελευταία αγωνιστική, ενώ το Περού, που ελπίζει να φτάσει στον τελικό για πρώτη φορά σε 36 χρόνια, φιλοξενεί την Κολομβία στη Λίμα. Η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί στη Ρωσία σε 38 πόντους, ενώ η Ουρουγουάη (28) χρειάζεται μόνο μία ισοπαλία στο τελικό παιχνίδι της με τη Βολιβία για να εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκριση προχωρήσει. 

Η Χιλή είναι τρίτη με την Κολομβία, πίσω της στην τέταρτη θέση, και οι δύο με 26 βαθμούς. Μόνο σε δύο από τους πέντε αγώνες της προτελευταίας αγωνιστικής υπήρξε σκορ, ενώ συνολικά σημειώθηκαν έξι γκολ. Η Αργεντινή επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την κακή προκριματική της πορεία, όπου έχει βρεθεί με τρεις διαφορετικούς προπονητές.

Η ομάδα του Χόρχε Σαμπάολι, είχε ευκαιρίες να φτάσει στην επιτυχία, αλλά δεν αποδείχθηκαν ικανές για να της την χαρίσουν. Δύο γκολ στα τρία τελευταία λεπτά επέτρεψαν στην Παραγουάη να νικήσει (1-2) μέσα στην Κολομβία, έχοντας μάλιστα σκόρερ (89') και τον πρώην επιθετικό του Ολυμπιακού, Οσκαρ Καρντόζο. Οι δύο ομάδες εξακολουθούν «ζωντανές» για την πρόκριση, πριν από την τελευταία αγωνιστική της επόμενης εβδομάδας. Το μισό εισιτήριο πρόκρισης έδωσε ο Αλέξις Σάντσες στην Χιλή, σημειώνοντας στο τέλος (85΄) το γκολ της νίκης (2-1) επί του Ισημερινού, στέλνοντας την ομάδα του Πίτσι στην Τρίτη θέση του ταμπλό.

Η Ουρουγουάη απέτυχε να φύγει νικήτρια από την Βενεζουέλα (0-0) , αλλά βρίσκεται στην δεύτερη θέση, έχοντας μπροστά της μόνη την Βραζιλία. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ουρουγουάη αποφεύγει το διηπειρωτικό αγώνα play-off, έχοντας φτάσει σε τρεις τελικές φάσεις σε αυτό το διάστημα (από το 2002) και χάνοντας μονάχα το ραντεβού στη Γερμανία το 2006. Χωρίς σκορ ολοκληρώθηκε και η εκτός έδρας συνάντηση της Βραζιλίας με τη Βολιβία. Η οικοδέσποινα είχε πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακά της Κάρλος Λάμπε, που σταμάτησε κάθε προσπάθεια και ευκαιρία των πέντε φορές πρωταθλητών κόσμου.

Η Βραζιλία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)