to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 21.10.2021

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Αποσύρθηκε επισήμως ο Κεγκέρογλου - Βασική αιχμή Λοβέρδου η απόρριψη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το ζήτημα μιας προοδευτικής κυβέρνησης που έχει ρίξει στο τραπέζι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, φαίνεται να αποτελεί το κεντρικό, αν όχι το κεντρικότερο, διακύβευμα στο οποίο καλούνται να τοποθετηθούν οι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ - Επίσημη απόσυρση Κεγκέρογλου με διακριτική στήριξη στον Γ. Παπανδρέου - Αψιμαχίες Καστανίδη - Λοβέρδου


Με το ερώτημα του πόσοι θα φτάσουν στην τελική ευθεία της κούρσας να παραμένει ανοιχτό, καθώς φημολογούνται αποσύρσεις ορισμένων εξόσων έχουν ήδη ανακοινωθεί, εκπνέει η διορία που έχουν οι υποψήφιοι για να καταθέσουν τον φάκελο με τις υπογραφές.

Ήδη, ο Β. Κεγκέρογλου, το μεσημέρι της Πέμπτης, έκανε γνωστό πως δεν θα συμμετάσχει ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης προέδρου, «συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία». Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, αφήνει δε να διαφανεί και η στήριξή του στην υποψηφιότητα Παπανδρέου, γράφοντας ότι «η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας».

Αψιμαχίες Καστανίδη - Λοβέρδου για την «προοοδευτική διακυβέρνηση»

Ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να προσεταιριστεί το κομμάτι των οπαδών του ΚΙΝΑΛ που δεν θέλουν προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξορκίζοντας τον όρο προοδευτική διακυβέρνηση - Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε σε σχετικό του σχόλιο πως «δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις» (διαβάστε αναλυτικά)

6.245 υπογραφές κατέθεσε ο Π. Γερουλάνος

Στο παιχνίδι των πρώτων εντυπώσεων, για τις υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς τους, ο Π. Γερουλάνος ανακοίνωσε την Πέμπτη το απόγευμα ότι κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ, 6.245 υπογραφών για την υποψηφιότητά του. «...6.245 υπογραφές πολιτών από όλη τη χώρα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά μου για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας. Μπροστά μας έχουμε σχεδόν 2 μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι», αναφέρει στη δήλωσή του.

Η επιστολή Κεγκέρογλου

Αναλυτικά η δήλωση Κεγκέρογλου, με την οποία γνωστοποιεί την έξοδό του από την κούρσα:

«Προτεραιότητα μου η ενότητα, η μαζική συμμετοχή και η λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Η υποψηφιότητά μου, αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Προέδρου μας, στόχευσε να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, όπως την διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά αλλά και να συμβάλει στη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές.
Όπως είχα δηλώσει με ειλικρίνεια και παρρησία, έγκαιρα και δημοσίως, η υποψηφιότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει τα δεδομένα, όχι μόνο στο Κίνημα Αλλαγής αλλά και σε όλο το πολιτικό σκηνικό της χώρας.
Αξιολογώντας, λοιπόν, τα νέα δεδομένα και μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μου, η απόφαση μου είναι να συνεχίσω από τη θέση του Γραμματέα της Κ.Ο. την πολύ σημαντική και απαιτητική δουλειά του Κινήματος Αλλαγής στη Βουλή, ιδιαίτερα αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο και να μη συμμετέχω ως υποψήφιος στις διαδικασίες ανάδειξης Προέδρου, συμβάλλοντας με όλες μου τις δυνάμεις στην ενότητα του Κινήματος Αλλαγής και στην επανασύνδεσή του με την κοινωνία.
Ευχαριστώ από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες, συντρόφους και συντρόφισσες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη τους με κάθε πολιτική μου ενέργεια και πράξη.
Είναι αυτονόητο ότι οι υπογραφές  ανήκουν στους ίδιους, δεν εκχωρούνται και δεν μεταβιβάζονται. Η επιλογή του νέου Προέδρου είναι απόφαση του καθένα και της καθεμιάς που θα συμμετέχει στις εκλογές. Βασικό κριτήριο είναι η δυνατότητα κάθε υποψηφίου να αντιπολιτευθεί υπεύθυνα και δυναμικά την Κυβέρνηση της Ν.Δ και να αντιπαραθέσει την αυτόνομη πολιτική μας ταυτότητα και ολοκληρωμένη πρόταση στην αδύναμη, ανεπαρκή και αναξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.Να κάνει  τη Δημοκρατική Παράταξη και πάλι Πρωταγωνιστή.

-Καλώ όλους και όλες που αναζητούν ένα αύριο με βιώσιμη ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη να συμμετέχουν στις εκλογές.

-Κάθε ψήφος μάς δίνει δύναμη!

«Νέα Αλλαγή» και προοδευτική διακυβέρνηση

Μέχρι πριν την παραπάνω ανακοίνωση οι υποψηφιότητες ήταν επτά, μετά και την ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου, χθες, ότι κατέρχεται στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά.

Εντός του βίντεο-μηνύματος του πρώην πρωθυπουργού γίνεται λόγος για «Νέα Αλλαγή» αλλά και ανάγκη για μια προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα. Μία αναφορά που ερμηνεύεται από πολλούς ως προσέγγιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική συνεργασία μετά τα αποτελέσματα της απλής αναλογικής.

 

tags: ΚΙΝΑΛ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)