to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:35 | 01.11.2021

Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Συμφωνία «κυρίων» για την ηγεσία - Ορκίστηκε η Τ. Αντωνίου

Βρέθηκε η χρυσή τομή μεταξύ των διεκδικητών της ηγεσίας και έτσι ο Β. Κεγκέρογλου θα αναλάβει τα θεσμικά και λειτουργικά καθήκοντα του κόμματος και οι δε Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης θα εκπροσωπούν το κόμμα στη Βουλή


Τα θέματα που έπρεπε να διαχειριστούν τόσο εντός κοινοβουλίου όσο και εκτός ήταν πολλά: η τύχη των μετακλητών υπαλλήλων στο γραφείο της Φ. Γεννηματά, οι επικείμενες κοινοβουλευτικές μάχες, η πορεία προς τις διπλές εσωκομματικές του Δεκεμβρίου δεν είναι και... μικρά θέματα για το Κίνημα Αλλαγής και για τον λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι πρόεδροι «έθαψαν το τσεκούρι του πολέμου». Τουλάχιστον προς το παρόν.

Η συμφωνία αυτή αναμένεται να επικυρωθεί το απόγευμα της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα έχει τυπικό χαρακτήρα. Το παρασκήνιο, πάντως, της συμφωνίας, ως είθισται στο ΚΙΝΑΛ, ήταν κάτι παραπάνω από πλούσιο και δίνει μια πρώτη «γεύση» των συμμαχιών που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, αναμετρήθηκαν δύο προτάσεις, η μεν από τηνπλευρά Παπανδρέου και η άλλη Ανδρουλάκη - Λοβέρδου. Η πρώτη ήθελε ουσιαστικά ο κ. Κεγκέρογλου να είναι ο «μεταβατικός» πρόεδρος, κάτι για το οποίο είχαν συμφωνήσει όταν ο γραμματέας του κόμματος ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι όμως διαφωνούσαν. Το μπρα-ντε-φερ έφτασε μέχρι και σε απειλές για κάλπη στη κοινοβουλευτική ομάδα κάτι που θα έφερνε μεγαλύτερες εσωκομματικές πληγές καθώς και οι δυο πλευρές ισχυρίζονται πως έχουν τη πλειοψηφία σε αυτή.

Οι Λοβέρδος - Ανδρουλάκης αντιπρότειναν οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να έχουν ουσιαστικά τα «ηνία» εντός της Βουλής και ο κ. Κεγκέρογλου να ασχολείται κυρίως με τη λειτουργία της ΚΟ. Η πλευρά Παπανδρέου ναι μεν διαφωνούσε, ωστόσο τα «κουκιά» δεν έβγαιναν. 

Η σημερινή συνεδρίαση δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού ο «παρασκηνιακός» πόλεμος έληξε. Πλέον σε ουσιαστικό επίπεδο ακολουθεί (μέσα στο επόμενο διήμερο) η συνεδρίαση της ΕΔΕΚΑΠ η οποία θα αποφασίσει τα διαδικαστικά ζητήματα της εσωκομματικής διαδικασίας. Παράλληλα θα συνεδριάσουν και οι νομαρχιακές εκλογικές επιτροπές, προκειμένου να αποφασιστεί σε ποιες περιοχές θα στηθούν οι κάλπες και ποιοι θα λειτουργήσουν ως εφορευτική επιτροπή.

Ορκίστηκε η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου

Ορκίστηκε η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Τόνια Αντωνίου | in.gr

Ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο στην Ολομέλεια της Βουλής, η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου.

Η Τόνια Αντωνίου που ήταν πρώτη επιλαχούσα στις εκλογές του 2019 καταλαμβάνει την έδρα που είχε η Φώφη Γεννηματά.

Γ. Παπανδρέου: Δεν αναζητώ ούτε δικαίωση ούτε τη ρεβάνς

Εξελίξεις στο ΚΙ.ΝΑΛ - Πρωτοβουλία από τον Γιώργο Παπανδρέου | Έθνος

«Δεν αναζητώ ούτε δικαίωση ούτε τη ρεβάνς. Πιστεύω ότι λείπει από τη χώρα ο προοδευτικός χώρος, αισθάνθηκα την ευθύνη μου απέναντι στην παράταξη και την πίστη ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην εκπομπή Ημερολόγιο» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ανέφερε ότι δεν είχε προγραμματίσει ούτε σκεφτόταν να θέσει υποψηφιότητα κι αν ήταν υποψήφια η Φώφη Γεννηματά δεν θα έθετε υποψηφιότητα -καθώς την στήριζεκ και δήλωσε έτοιμος να αναλάβει το ρίσκο. Ωστόσο, όπως είπε, η απόσυρση της τέως προέδρου του ΚΙΝΑΛ αρχικά κι εν συνεχεία η απώλειά της δημιούργησαν ένα κενό. «Διαπίστωσα την αγωνία του προοδευτικού κόσμου», πρόσθεσε, καθώς και το ότι «αυτή η παράταξη μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη», είπε.

Ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε τη συζήτηση απολίτικη, γιατί δεν γίνεται για ιδέες και προγράμματα αλλά για μοίρασμα της εξουσίας. «Δεν θέλω να γίνουμε το δεκανίκι κανενός. Δεν πιστεύω στο μοίρασμα της εξουσίας».

 Σχετικά με το όνομα του Κινήματος Αλλαγής και την επαναφορά στο ΠΑΣΟΚ, άφησε το ζήτημα ανοικτό να συζητηθεί στο Συνέδριο που προβλέπεται για την άνοιξη. Όμως, ήταν σαφής λέγοντας ότι «τα σύμβολα τα έχουμε στη καρδιά μας και θα τα αξιοποιήσουμε, τιμώντας τις αξίες που εκφράζουν».

Τέσσερα θεματικά debates προτείνει ο Π. Γερουλάνος

Υποψήφιος για το ΚΙΝΑΛ και ο Παύλος Γερουλάνος - Ζήτησε παράταση για τις  υπογραφές - Η επιστολή του

Πρόταση για κοινή παρουσία και των 6 υποψηφίων σε 4 θεματικά debates που θα διεξαχθούν σε τέσσερις Περιφερειακές πρωτεύουσες έκανε ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Χρήστου Μιχαηλίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

«Η Φώφη Γεννηματά με την απώλειά της, μας αφήνει μια πολιτική παρακαταθήκη, αυτή της ενότητας, της προσπάθειάς της να κρατήσει τον χώρο ενωμένο, να κοιτάζει μπροστά. Για αυτό, θα ήθελα να προτείνω και μέσα από την εκπομπή σας, να κάνουμε μαζί με του άλλους συνυποψηφίους μου, σοβαρές συζητήσεις, όλοι μαζί, σε 4 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να δείξουμε και ότι αυτός ο χώρος έχει θέσεις διακριτές απέναντι στα άλλα κόμματα, αλλά και για να υπογραμμίσουμε την ενότητα την οποία συμβολίζει η Φώφη Γεννηματά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)