to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 18.08.2022

Διεθνή

Κίνα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από πλημμύρες στο δυτικό τμήμα της χώρας

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης των υδάτων προκλήθηκε σε ορεινή ζώνη της επαρχίας Τσινχάι, η οποία συνορεύει κυρίως με το Θιβέτ, έπειτα από νεροποντή που προκάλεσε κατολισθήσεις και εξέτρεψε τη ροή ποταμού.


Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες αγνοούνται από πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις στη δυτική επαρχία Τσινχάι της Κίνας, μετέδωσαν σήμερα κρατικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι αγνοούνται 36 άνθρωποι.

Η ξαφνική άνοδος της στάθμης των υδάτων προκλήθηκε σε ορεινή ζώνη της επαρχίας Τσινχάι, η οποία συνορεύει κυρίως με το Θιβέτ, έπειτα από νεροποντή που προκάλεσε κατολισθήσεις και εξέτρεψε τη ροή ποταμού.

"Ο απολογισμός είναι 16 νεκροί και 36 αγνοούμενοι", μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, διευκρινίζοντας ότι οι πλημμύρες είχαν επιπτώσεις σε περισσότερους από 6.200 κατοίκους έξι χωριών και ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης.

Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν στην κομητεία Ντατόνγκ, που υπάγεται στην Σινίνγκ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1.300 χιλιομέτρων δυτικά του Πεκίνου.

Βίντεο που προβλήθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνει δρόμους καλυμμένους από λάσπη, ξεριζωμένα δέντρα, σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές και μέλη σωστικών συνεργείων με φτυάρια.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται συχνά στο κεντρικό και το νότιο τμήμα της Κίνας τέλη της άνοιξης και αρχές του καλοκαιριού.

Ωστόσο η Κίνα βρίσκεται φέτος αντιμέτωπη με ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, κάτι το οποίο οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το Σάββατο, πλημμύρες που προκλήθηκαν ξαφνικά στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας προκάλεσαν τον θάνατο 4 ανθρώπων και τον τραυματισμό 9.

Το φετινό καλοκαίρι σηματοδοτείται επίσης από πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Το όριο των 40 βαθμών Κελσίου ξεπεράστηκε σε πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων η Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Από αυτήν την εβδομάδα, η επαρχία αυτή παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα με το δελτίο στους επαγγελματίες, καθώς το δίκτυό της δοκιμάζεται από την αυξημένη ζήτηση λόγω της χρήσης κλιματιστικών και τα υδροηλεκτρικά φράγματα δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες που υπάρχουν εξαιτίας της μείωσης του επιπέδου των υδάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

tags: Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)