to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:15 | 24.04.2022

Διεθνή

Aυξήθηκαν οι θάνατοι στη Σαγκάη παρά το σκληρό lockdown

Η Κίνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση του ιού από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην Ουχάν, υιοθετώντας μία αυστηρή υγειονομική γραμμή για την επίτευξη «μηδενικών κρουσμάτων», βασικά εργαλεία της οποίας είναι ο μαζικός και συνεχής διαγνωστικός έλεγχος του πληθυσμού και τα τοπικά lockdown


Τους 87 συνολικά καταγεγραμμένους νεκρούς έφθασε η Σανγκάη σήμερα, έπειτα από αρκετές βδομάδες σκληρότατου lockdown στην κινεζική μητρόπολη με σκοπό την αντιμετώπιση του νέου πανδημικού κύματος που χτυπάει την Κίνα.

Η Κίνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη έξαρση του ιού από τότε που ξεκίνησε η πανδημία στην Ουχάν, υιοθετώντας μία αυστηρή υγειονομική γραμμή για την επίτευξη «μηδενικών κρουσμάτων», βασικά εργαλεία της οποίας είναι ο μαζικός και συνεχής διαγνωστικός έλεγχος του πληθυσμού και τα τοπικά lockdown.

Η Σανγκάη, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 39 απώλειες από Covid-19, που είναι πρωτοφανές νούμερο για τα μέχρι πρότινος υγειονομικά δεδομένα της πόλης των 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το Πεκίνο έχει καταφέρει –τουλάχιστον κατά τα επίσημα δεδομένα– να κρατήσει τον απολογισμό των θυμάτων κάτω από τους 5.000 και τον αριθμό των μολύνσεων γύρω στις 200.000 συνολικά. Οι αριθμοί αυτοί, θεαματικά κατώτεροι από αυτούς που ανακοινώνονται σε διεθνές επίπεδο, θεωρούνται γενικά πολύ υποτιμημένοι.

Το πρόβλημα επιδεινώνει το γεγονός ότι τα ποσοστά ανοσοποίησης είναι συγκριτικά χαμηλά, ειδικά μεταξύ των πιο ηλικιωμένων. Οι 39 άνθρωποι που απεβίωσαν ήταν ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα, ιδίως υπέρταση, διευκρίνισαν οι υγειονομικές αρχές.

Παρά το lockdown, καταγράφηκαν επίσης σχεδόν 22.000 κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά, από τις αρχές Μαρτίου, στο μεγαλύτερο κινεζικό αστικό κέντρο έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν μισό εκατομμύριο μολύνσεις.

tags: Σαγκάη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)