to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:55 | 22.10.2014

Διεθνή

Κίνα: Πρόταση για μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που στηρίζουν τις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ

Πρόταση για μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το δημοκρατικό κίνημα στο Χονγκ Κονγκ έκανε ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας στην Κίνα,έχοντας μαζέψει διαδικτυακά περισσότερες από 200.000 υπογραφές.


Η έκκληση αφορά κυρίως τους ηθοποιούς Άντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο, η οποία είναι και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. 

Οι τρεις αυτοί καλλιτέχνες είναι πολύ διάσημοι σε όλο τον κινεζικό κόσμο.

Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας, που απηύθυνε την έκκληση για μποϊκοτάζ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter, είναι αρμόδιος για την προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Κίνα στους εφήβους και τους νέους. 

Το ισχυρό αυτό όργανο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος ζητάει επίσης να λογοκρίνονται στο Ίντερνετ τα ονόματα των καλλιτεχνών που υποστηρίζουν τους δημοκράτες αγωνιστές του κινήματος «Occupy Central», που ονομάστηκε έτσι από το όνομα της επιχειρηματικής συνοικίας του Χονγκ Κονγκ, όπου γίνονται οι διαδηλώσεις.

Προτείνει τέλος να διαγραφούν από το κινεζικό Twitter οι λογαριασμοί των εν λόγω στάρ.

Πολλοί άλλοι καλλιτέχνες από το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν έχουν υιοθετήσει επιφυλακτική στάση σε ό,τι αφορά τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, φοβούμενοι μήπως τεθούν υπό απαγόρευση στην ηπειρωτική Κίνα.

Οι φοιτητές παραμένουν αμετακίνητοι

Οι επικεφαλής του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας φοιτητές στο Χονγκ Κονγκ άφησαν σήμερα να εννοηθεί ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το διάλογο με την κυβέρνηση, την οποία κατηγορούν πως δεν έχει προβεί σε καμιά σημαντική χειρονομία ώστε να τερματίσουν τις διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

Οι πρώτες συνομιλίες χθες, Τρίτη, ανάμεσα στους εκπροσώπους των φοιτητών και αυτούς της κυβέρνησης με επικεφαλής την δεύτερη στην ιεραρχία της, την Κάρι Λαμ, δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η κυβέρνηση πρότεινε πάντως στους διαδηλωτές να συναντηθούν και πάλι σύντομα για να επιχειρήσουν να βρουν μια διέξοδο στη σοβαρότερη κρίση που έχει αντιμετωπίσει η πρώην βρετανική αποικία μετά την επιστροφή της στην Κίνα το 1997.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)