to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:34 | 23.09.2022

πηγή: news247.gr

Διεθνή

Κίνα: Ποινή φυλάκισης 24 ετών στον άνδρα για τον άγριο ξυλοδαρμό γυναίκας σε εστιατόριο

Σε 24 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Chen Jizhi για τον άγριο ξυλοδαρμό μίας γυναίκας σε εστιατόριο της Κίνας που προκάλεσε παγκόσμια οργή εγείροντας για ακόμη μια φορά το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών.


Ο κύριος δράστης της επίθεσης εναντίον μιας ομάδας γυναικών σε εστιατόριο στην Κίνα που σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου και προκάλεσε παγκόσμια οργή, εγείροντας για ακόμη μια φορά το ζήτημα της επιθετικής σεξουαλικής συμπεριφοράς και της βίας κατά των γυναικών, καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλάκιση.

Ο Chen Jizhi, όπως είναι το όνομα του δράστη, άρχισε να επιτίθεται εναντίον μίας παρέας γυναικών αφού εκείνες απέρριψαν την παρενόχλησή του σε εστιατόριο στην πόλη Tangshan στην επαρχία Hebei, ανατολικά του Πεκίνου, ανέφερε το δικαστήριο σε σχετική δήλωση.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έκανε τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας σοκ και αποτροπιασμό από τη σκληρότητά της επίθεσης, όταν οι γυναίκες αντιστάθηκαν και συγκεκριμένα όταν μία από αυτές απώθησε τον άνδρα σπρώχνοντας το χέρι του από πάνω της, ο Chen και μια ομάδα φίλων του ξεκίνησε να τις χτυπά, τραβώντας τις έξω από το μαγαζί και καταφέρνοντάς τις απίστευτα χτυπήματα. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν μάλιστα καρέκλες και να σπάσουν πάνω τους μπουκάλια.

Ο Chen, όπως αναφέρει ο Guardian, κρίθηκε ένοχος για μια σειρά αδικημάτων, μεταξύ αυτών για άτακτη συμπεριφορά, εκ προθέσεως τραυματισμό, ληστεία και "συγκέντρωση όχλου για μάχη". Του επιβλήθηκε πρόστιμο 320.000 γιουάν (42.000 £) επιπλέον της ποινής φυλάκισης 24 ετών και στους 27 συνεργούς του επιβλήθηκαν ποινές από έξι μήνες έως 11 χρόνια.

Οι αρχές, σύμφωνα με τον χαρακτήρισαν το περιστατικό ως έγκλημα που σχετίζεται με συμμορίες, παρά τις εκκλήσεις να θεωρηθεί ως ακόμα ένα περιστατικό βίας κατά των γυναικών.

tags: Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)