to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κίνα: Νέο κύμα covid που θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατ. κρούσματα την εβδομάδα

Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η χώρα διέλυσε την εκτεταμένη υποδομή της για την αντιμετώπιση του Covid.


Για ένα νέο κύμα μολύνσεων από την Covid προετοιμάζεται η Κίνα, το οποίο θα μπορούσε να φτάσει τα 65 εκατ. κρούσματα την εβδομάδα μέχρι την κορύφωσή του στα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το NBC News.

Πρόκειται για μια τρομακτική πρόβλεψη σε μια χώρα, όπου η πανδημία ξεκίνησε στα τέλη του 2019, η οποία μόλις πριν από μήνες είχε επιβάλει μερικά από τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ελέγχου του Covid στον πλανήτη. Τώρα, με την πιο πρόσφατη παραλλαγή του omicron, το XBB, να τροφοδοτεί την αναζωπύρωση των κρουσμάτων, η αντίδραση της κυβέρνησης και του κοινού της Κίνας είναι στην καλύτερη περίπτωση υποτονική.

Η έξαρση έρχεται περίπου έξι μήνες αφότου η χώρα διέλυσε την εκτεταμένη υποδομή της για την αντιμετώπιση του Covid, συμπεριλαμβανομένων σκληρών αποκλεισμών, μαζικών δοκιμών, ασφυκτικών καραντίνας και αυστηρών απαιτήσεων για μάσκες.

«Οι άνθρωποι αισθάνονται διαφορετικά για αυτό το κύμα», δήλωσε ο Qi Zhang, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε μια χρηματοπιστωτική εταιρεία στη βόρεια πόλη Tianjin. «Την προηγούμενη φορά, όλοι ήταν τρομοκρατημένοι, αλλά τώρα δεν το θεωρούν κάτι σπουδαίο», δήλωσε στο NBC News την Πέμπτη.

Τα στοιχεία του νέου κύματος αποκαλύφθηκαν από τον ειδικό σε αναπνευστικές ασθένειες Zhong Nanshan σε ιατρικό συνέδριο αυτή την εβδομάδα στη νότια πόλη Guangzhou. Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, είπε στο ακροατήριο ότι το κύμα που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου ήταν «αναμενόμενο» και ότι η μοντελοποίησή του έδειξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να πλησιάζει τα 40 εκατομμύρια λοιμώξεις την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος Ιουνίου, είπε, ο εβδομαδιαίος αριθμός των λοιμώξεων θα κορυφωθεί στα 65 εκατομμύρια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, συγκριτικά, ανέφεραν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κρούσματα την εβδομάδα στην κορύφωσή τους τον περασμένο Ιανουάριο. Όπως και οι ΗΠΑ, η Κίνα σταμάτησε να παρέχει εβδομαδιαίες ενημερώσεις για τα κρούσματα αυτό το μήνα, καθιστώντας δύσκολη τη γνώση της πραγματικής έκτασης της τρέχουσας επιδημίας.

Διάφορες εκδόσεις των υποπαραλλαγών του omicron, συμπεριλαμβανομένων των XBB 1.5, XBB.1.16, επίσης γνωστού ως «Arcturus» και XBB.1.9.1, κυκλοφορούν στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο και αποτελούν σχεδόν το σύνολο των σημερινών μολύνσεων στη χώρα. Παρόλο που το CDC δεν παρακολουθεί τακτικά τα νέα κρούσματα και η πλειονότητα των νέων λοιμώξεων πιθανότατα δεν καταμετράται, οι νοσηλείες και οι θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται στις ΗΠΑ.

Πηγή: Naftemporiki.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)