to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:52 | 27.11.2012

Διεθνή

Κίνα: Νέες διαμαρτυρίες Θιβετιανών

Εκατοντάδες θιβετιανοί φοιτητές πραγματοποίησαν διαδήλωση εναντίον της κινεζικής κυβέρνησης, ενώ τέσσερις ακόμη νεαροί Θιβετιανοί αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας σε περιοχές της δυτικής Κίνας όπου σημειώνονται διαμαρτυρίες της μειονότητας, σύμφωνα με ακτιβιστές.


Οι δύο αυτοπυρπολήθηκαν στην επαρχία Γκανσού, ένας στην επαρχία Τσινγκχάι και ένας στην επαρχία Σετσουάν, σύμφωνα με το Radio Free Asia, το οποίο επικαλέστηκε κατοίκους με τους οποίους ήλθαν σε επαφή εξόριστοι Θιβετανοί. Οι τρεις από τους τέσσερις υπέκυψαν στα εγκαύματά τους.

Οι νέες αυτοπυρπολήσεις, που συνέβησαν την Κυριακή και τη Δευτέρα, αυξάνουν σε 20 τον αριθμό των ακραίων αυτών ενεργειών διαμαρτυρίας μόνον αυτόν τον μήνα και σε πάνω από 80 τα τελευταία δύο χρόνια.

Σε άλλη μια ένδειξη της κλιμάκωσης των διαδηλώσεων των νέων Θιβετανών, εκατοντάδες φοιτητές ενός ιατρικού ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης Γκονγκχέ (ή Σάμπσα), στην Τσινγκχάι.

Πάνω από 20 φοιτητές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία, ανέφεραν πολλές οργανώσεις της εξόριστης αντιπολίτευσης, οι οποίες δημοσίευσαν φωτογραφίες των τραυματισμένων φοιτητών.

Οι κινητοποιήσεις ξέσπασαν αφού οι αρχές απαίτησαν από τους μαθητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο δέκα ενοτήτων που συνδέεται με την εκστρατεία περί «πατριωτικής παιδείας» σύμφωνα με το Θιβετανικό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Δημοκρατία, που εδρεύει στην Ινδία.

Σύμφωνα με αυτή την οργάνωση, στους σπουδαστές τέθηκαν μεταξύ άλλων ερωτήματα όπως «ποια είναι η φύση της αυτοπυρπόλησης;» ή «ποιες είναι οι συνέπειες των παράνομων διαδηλώσεων και συναθροίσεων;».

Ακόμα στους φοιτητές παραδόθηκαν διαλέξεις με επικριτικό περιεχόμενο για τον Δαλάι Λάμα, τον εξόριστο βουδιστή Θιβετανό πνευματικό ηγέτη, πάντα σύμφωνα με την οργάνωση αυτή της εξόριστης αντιπολίτευσης.


Πηγή: Ναυτεμπορική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)