to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:30 | 13.07.2018

Διεθνή

Κίνα: Φονική έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο στην επαρχία Σετσουάν

Η πολύνεκρη καταστροφή προστίθεται σε μια σειρά θανατηφόρων βιομηχανικών δυστυχημάτων στην Κίνα, τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή χημικών.


   Μια ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στην Κίνα στοίχισε τη ζωή σε 19 ανθρώπους, ενώ άλλοι 12 τραυματίστηκαν, γνωστοποίησαν οι αρχές σήμερα. Η πολύνεκρη καταστροφή προστίθεται σε μια σειρά θανατηφόρων βιομηχανικών δυστυχημάτων στην Κίνα, τη χώρα που κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως στην παραγωγή χημικών.

   Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο εργοστάσιο Yibin Hengda Technology, σε βιομηχανικό πάρκο νοτιοανατολικά της Τσενγκντού, της πρωτεύουσας της νοτιοδυτικής επαρχίας Σετσουάν, ανέφεραν οι αρχές της κομητείας Τζιανγκάν.

   Οι τραυματίες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, ενώ οι αρχές διενεργούν έρευνα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

   Δεν υπήρξε απάντηση όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς τηλεφώνησε στην εταιρεία για να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

   Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινεζικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μια τεράστια πυρκαγιά και πυκνούς καπνούς να υψώνονται από το εργοστάσιο.

   Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, κατασβέστηκε στις 23:30 τοπική ώρα, διευκρίνισαν οι αρχές σε ανακοίνωσή τους.

   Η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα για να αυξηθεί η ασφάλεια των βιομηχανικών εγκαταστάσεων και εντείνει τους ελέγχους στα εργοστάσια τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από μια σειρά δυστυχημάτων που πήραν μεγάλη δημοσιότητα.

   Το 2015, έκρηξη σε αποθήκη χημικών στην πόλη Τιαντζίν, στη βόρεια Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε 165 ανθρώπους. Πέρυσι, έκρηξη σε πετροχημικό εργοστάσιο στην επαρχία Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους εννιά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Κίνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)