to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:59 | 25.05.2023

Διεθνή

Το Κίεβο ανακοίνωσε πως κατέρριψε 36 μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια νυχτερινών ρωσικών επιθέσεων

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου ανακοίνωσε πως η πρωτεύουσα δέχθηκε επίθεση κατά κύματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά πρόσθεσε πως όλα καταρρίφθηκαν. Σύμφωνα


Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα πως κατέρριψε και τα 36 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία για νυκτερινές επιθέσεις, για τις οποίες είπε ότι είχαν στόχο κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως ήταν μια «ανήσυχη» νύχτα, αλλά επαίνεσε το έργο της αντιαεροπορικής άμυνας.

«Συνεχίζοντας να ασκεί τρομοκρατία στην Ουκρανία, ο εχθρός χρησιμοποίησε 36 Σαχίντ (μη επανδρωμένα αεροσκάφη). Κανένα απ' αυτά δεν έφθασε το στόχο του. Ευχαριστούμε τις δυνάμεις της αντιαεροπορικής άμυνάς μας γι' αυτό το 100% αποτέλεσμα», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Από τον περασμένο Οκτώβριο, η Μόσχα, η οποία εξαπέλυσε πέρυσι το Φεβρουάριο την εισβολή της στην Ουκρανία, στέλνει τακτικά κύματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών για να επιτεθούν σε στόχους στην Ουκρανία. Παρόλο που τα αεροσκάφη αυτά δεν πετούν γρήγορα, είναι πιο φθηνά και περισσότερο αναλώσιμα από τους προηγμένους πυραύλους.

«Ο εχθρός είχε πιθανόν στόχο να επιτεθεί σε κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις δυτικές περιφέρειες του κράτους», ανέφερε μέσω της εφαρμογής Telegram η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χρησιμοποιήθηκαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ 136 και Σαχίντ 131.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου ανακοίνωσε πως η πρωτεύουσα δέχθηκε επίθεση κατά κύματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη, αλλά πρόσθεσε πως όλα καταρρίφθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για τη 12η επίθεση κατά του Κιέβου αυτό το μήνα.

Περιφερειακές και στρατιωτικές αρχές στη νότια και τη δυτική Ουκρανία ανέφεραν πως κατέρριψαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)