to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:45 | 28.11.2020

Πολιτική

Κι όμως, ο Νότης Μηταράκης είναι περήφανος για το αίσχος του Καρά Τεπέ (βίντεο)

...τόσο που να στέλνει δελτίο Τύπου με βίντεο και φόντο στις δηλώσεις του τη νέα δομή. Μια προσεκτικότερη ματιά και οι μαρτυρίες που καταφέρνουν να βγουν από τη νέα δομή, φυσικά διαψεύδουν το κακοφτιαγμένο επικοινωνιακό σόου - κατά τα πρότυπα... Μητσοτάκη - του υπουργού (αντι)Μετανάστευσης


«Η προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι δεν θυμίζει σε τίποτε τη Μόρια - Είναι μια δομή καθαρή, μια δομή με τάξη και ασφάλεια» τιτλοφορεί μάλιστα το δελτίο Τύπου ο Νότης Μηταράκης, όπου φυσικά όλα τα έργα «ολοκληρώνονται»: «ολοκληρώσαμε τις μελέτες με το ΙΓΜΕ  για την ποιότητα του εδάφους, ολοκληρώνονται τα αντιπλημμυρικά έργα, ολοκληρώνονται τα έργα για την προστασία από το χειμώνα».

To βίντεο Μηταράκη, με υπόκρουση... ερπύστριες από κάποιο όχημα εργασιών. Τα πλάνα βεβαια, όσο κι αν είναι διαλεγμένα, δεν κρύβουν την πραγματικότητα.

Ο Ν. Μηταράκης επανέλαβε, φυσικά, την αγαπημένη του επωδό, ότι «μέσα στους επόμενους μήνες, θα προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς στη δημιουργία μιας πιο μόνιμης, κλειστής ελεγχόμενης δομής», αν και ξέρει ότι το σχέδιο του αυτό - που προσπάθησε να επιβάλλει στις αρχές του 2020 με τη βοήθεια των ΜΑΤ, αλλά δεν τα κατάφερε - συναντά την καθολική αντίδραση των νησιωτών.

O υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πήγε για «αυτοψία» για την πρόοδο των βελτιωτικών έργων στο προσωρινό ΚΥΤ στο Μαυροβούνι, μαζί με την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια της DG HOME, Beate Gminder και τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλου, Μάνο Λογοθέτη. Όσο για την κ. Gminder, είχε κι αυτή καλά λόγια να πει για τη νέα δομή, που «κάθε φορά που έρχομαι στη δομή, αυτή έχει αναπτυχθεί, έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει νέα χαρακτηριστικά».

Και για παράδειγμα, η διευθύντρια τόνισε πως «αυτή τη φορά, έχουμε ντουζιέρες στις σκηνές των ανθρώπων, νέα rub halls αποκλειστικά για οικογένειες και είναι πολύ σημαντικό να παρακολουθούμε την εξέλιξη των βελτιωτικών εργασιών»...

Ωστόσο...

Ωστόσο, οι μαρτυρίες και τα βίντεο που βγαίνουν από τη νέα δομή - παρά τον ασφυκτικό έλεγχο και την απαγόρευση εισόδου σε ΜΜΕ - από τους ίδιους τους πρόσφυγες, χαλάνε το αφήγημα Μηταράκη.

Ενδεικτικά:

Μέσα σε ένα rubhall:

Το καμπ... υπόδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας μέρας με ισχυρό αέρα:

Και ας θυμίσουμε και την σημερινή καταγγελία του Γ. Ψυχογιού, για τη συνολική πολιτική Μηταράκη: Κλείνουν και το ΠΙΚΠΑ Λέρου, ενώ 400 θερμαινόμενες σκηνές αγνοούνται στο Καρά Τεπέ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)