to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:42 | 18.04.2020

Πολιτική

Κι όμως λοιμώχθηκαν...

Η «αρπαχτή» εκατομμυρίων της «τηλεκπαίδευσης»


Η φωτογραφία από το Παρατηρητήριο-Covid19

Δαπάνη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κατευθείνεται προς κωμικά προγράμματα «κατάρτισης»... χαμένα στη μετάφραση. Εξευτελισμός των επιστημόνων, προκειμένου να λάβουν μια στήριξη-φιλοδώρημα εν μέσω πανδημίας και οικονομικής ασφυξίας. Σάλος στα social media με τα ΜΜΕ να σιωπούν...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε την απάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το φιάσκο στα προγράμματα τηλεκατάρτισης, καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει εάν σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα αλλά και τον κ. Βρούτση στη θέση του.

«Ο «ελεύθερος ανταγωνισμός» της Ν.Δ. συνεπάγεται πάρτι ημετέρων με 80 εκατομμύρια για προγράμματα τηλεκατάρτισης που ξεφτιλίζουν κάθε έννοια αξιοπρέπειας και σοβαρότητας για δικηγόρους, μηχανικούς και επιστήμονες. Οι ίδιοι παίρνουν μόνο 600 ευρώ για ψευτο-προγράμματα ενώ το κράτος πληρώνει 1070 για τον καθένα, προκειμένου τα 470 να πάνε στις τσέπες των ιδιοκτητών ΚΕΚ. Αν αυτό είναι ελεύθερη αγορά, τότε μάλλον οι μάγοι του επιτελικού κράτους έμαθαν «οικονομία» συλλαβίζοντας «Σκoιλ Ελικικού»...», σχολιάζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας επίσης τα εξής:

«Υ.Γ. Αντί να τσακώνονται τόσες ώρες για το αν θα απαντήσει το υπουργείο Παιδείας, το Εργασίας ή το Μέγαρο Μαξίμου για το φιάσκο, ας απαντήσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην απλή ερώτηση: Σκοπεύει να διατηρήσει το πρόγραμμα εξαπάτησης και προσβολής των επιστημόνων καθώς και τον κ. Βρούτση ως υπουργό;».

Αλ. Τσίπρας: O Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»
Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση τονίζει σε σχόλιο του στα σόσιαλ μίντια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Το μηνυμα του Αλ. Τσίπρα:

«Η ΝΔ μας έχει συνηθίσει σε δεκάδες σκάνδαλα ιδιαίτερα τις εποχές που για τους πολίτες προβλέπει λιτότητα και ανέχεια.

Σκάνδαλο όμως όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη», που αποτελούν το αποτέλεσμα του πάρτι των προγραμμάτων «κατάρτισης» με τα χρήματα που έπρεπε να δίνονται σε επιστήμονες, μόνο ο κος Μητσοτάκης και οι εντιμότατοι φίλοι του θα μπορούσαν να σκεφτούν και να πραγματοποιήσουν.

Τώρα καταλαβαίνουν όλοι πού πάει το δημοσιονομικό μαξιλάρι με τα 37 δισ. ευρώ που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε και άφησε στη σημερινή κυβέρνηση.

Ο κος Μητσοτάκης είναι υπόλογος για όσα γίνονται σε μια περίοδο που υποφέρουν άνθρωποι. Πρέπει να δώσει απαντήσεις και να αφήσει τα «ζαβαρακατρανέμια»...

Και θα τον φέρω στη Βουλή, θέλει δε θέλει, να δώσει απαντήσεις.

Καλή Ανάσταση!»

Αλ. Χαρίτσης: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή των κάθε λογής «κολλητών» και «ημετέρων»

Σε ανάρτησή του στα social media, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με την εκπαίδευση «τηλεκαταρτισης» της κυβέρνησης στους επιστήμονες, αναφέρει:

Ούτε Μ. Παρασκευή δεν μπορούμε να αγιάσουμε με αυτή την κυβέρνηση...

Πέρα από τη μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης με το "μαξιλάρι" των 37δισ. που Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί χωρίς να λέει πώς και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο το αφήνει ανέγγιχτο (την Κυριακή δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη του), η «αριστεία» και το «επιτελικό κράτος» θριαμβεύουν και αλλού. Αυτό διαπιστώνουν χιλιάδες επιστήμονες καθημερινά που έρχονται σε επαφή με την προσβλητική εμπειρία της «τηλεκαταρτισης».

Προκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο που προσβάλλει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας και τη μεσαία τάξη, για την οποία δήθεν νοιαζόταν η κυβέρνηση, για να πλουτίσουν διάφορα κέντρα «αριστείας» με πλήρη κυβερνητική κάλυψη.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί για την εν λόγω υπόθεση και να εξηγήσει πώς συνδέεται η «εκμάθηση της επανεκκίνησης του υπολογιστή» με την ψηφιακή επανάσταση του 21ου αιώνα.

Παρά τις αοκνες προσπάθειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή της γενικευμένης ρεμούλας των κάθε λογής «κολλητών» και «ημετέρων».

#Σκοιλ_Ελικικου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)