to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κι όμως κάποιοι βιάζονται, κ. Μητσοτάκη

Οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς καμία επιπλέον προστασία βιάζονται


«Όπως, άλλωστε, λέει και ο σοφός ελληνικός λαός μας, όποιος βιάζεται σκοντάφτει» είπε χθες ο πρωθυπουργός μας για να δικαιολογήσει τον αργό ρυθμό και τον χαμηλό αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών. Και για να το μεταφράσουμε σε αριθμούς αυτό που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το επιτελικό του κράτος είναι τελικά έτοιμο για 8.000 εμβολιασμούς την ημέρα, που, επί 22 εργάσιμες ημέρες τον μήνα, μας κάνουν 176.000 εμβόλια μηνιαίως.

Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει ότι θέλουμε 3,5 χρόνια για να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού και πάντα με την προϋπόθεση ότι έχουν αγοραστεί οι απαραίτητες δόσεις. Γιατί ο σοφός λαός μας, εκτός από το τι παθαίνει όποιος βιάζεται, λέει επίσης πως όπου ακούς πολλά εμβόλια, κράτα μικρό καλάθι, γιατί έτσι όπως το πάνε οι κυβερνώντες, τέλη του 2025 με αρχές του 2026 θα έχουμε εμβολιαστεί όλοι και βλέπουμε.

Κι αν ο πρωθυπουργός, έχοντας κάνει πρώτος - πρώτος συμβολικά το εμβόλιο, μας συστήνει υπομονή, είναι κομμάτι δύσκολο να δείξουν κατανόηση και να κάνουν υπομονή οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί που από Δευτέρα ξαναμπαίνουν στις ίδιες τάξεις από τις οποίες βγήκαν πριν δύο μήνες λόγω της ανεξέλεγκτης αύξησης των κρουσμάτων. Γιατί, όπως και να το κάνεις, αυτοί οι άνθρωποι που καλούνται να επιστρέψουν στα σχολεία χωρίς καμία επιπλέον προστασία βιάζονται. Βιάζονται μήπως και σκοντάψουν πάνω σε κανένα εμβόλιο και αισθανθούν λίγο πιο ασφαλείς την ώρα που όλοι περιμένουν το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Γιατί με παγουρίνο και ανοιχτά παράθυρα δουλειά δεν γίνεται. Και χωρίς επιπλέον μέτρα ασφαλείας στα σχολεία, μια κάποια βιασύνη υπάρχει κι άσε τον Μητσοτάκη να λέει παροιμίες κι άσε τα κανάλια να πουλάνε μαζικά rapid tests στους εκπαιδευτικούς, που για ακόμη μια φορά, μαζί με τους μαθητές τους, θα μπουν απροστάτευτοι στις τάξεις.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)