to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:22 | 21.11.2020

Πολιτική

Η ΝΔ επιχειρεί να συκοφαντήσει την «Αυγή» - Οι απαντήσεις της εφημερίδας

Νέα χυδαία επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, εξαπέλυσε η ΝΔ κατά της εφημερίδας «Αυγή» και την κατηγορεί ότι στοχοποιεί τον εθελοντισμό με αφορμή σχετική ανάρτηση-άρθρο της. Από πίσω της και η λίστα Πέτσα.


Αυτή τη φορά σειρά είχε το άρθρο του Πέτρου Κατσάκου στην «Αυγή» υπό τον τίτλο «εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού», για το οποίο η Νέα Δημοκρατία μέσω μιας χυδαίας ανακοίνωσης κάνει λόγο για «ένα ακόμη ολίσθημα της εφημερίδας, μετά την άθλια ανάρτηση για τους τάφους στις Σέρρες».

Συγκρικριμένα η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει: «Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή» επισημαίνει σε σχόλιό της η ΝΔ και καταλήγει: «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά».

Έτσι, αφού η ΝΔ φρόντισε πρώτα να αφήσει στο έλεος της πανδημίας το ΕΣΥ, αλλά δεν έχασε την ευκαιρία για ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου από τον πρωθυπουργό μέσω τηλεδιάσκεψης που είχε με τις εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη που έσπευσαν να βοηθήσουν στη βόρεια Ελλάδα, θέλει να ζητήσει τώρα και τα ρέστα.

Φαίνεται πως η εφημερίδα της αριστεράς χαλάει τη μόστρα του πρωθυπουργού που θέλει να παρουσιάσει τη μάχη κατά της πανδημίας ως ζήτημα ατομικής ευθύνης και ατομικού ηρωισμού, αντί ως ώφειλε, να αναλάβει τις ευθύνες του για τον εφησυχασμό και την εγκληματική ολιγωρία του στο ζήτημα της προστασίας απέναντι στο δεύτερο κύμα, πράγμα που και ο ίδιος παραδέχθηκε.

«Ίσως να μάθαινε κάτι από την συζήτησή μας αυτή, ο υπάλληλος της ΝΔ»

Ο ίδιος ο Π. Κατσάκος έδωσε την απάντησή του στη λασπολογία:

Μόλις είδα πως η ΝΔ με τίμησε με ανακοίνωση για το άρθρο μου "Εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού " στο οποίο σημείωνα πως οι εγκληματικές επιλογές της κυβερνησης στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και οι ευθύνες της για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ, δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από τον εθελοντισμό δέκα νοσηλευτριών.

Ακολουθεί το σχόλιο του γρ. Τύπου της ΝΔ:

ΝΔ: «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών»

"Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο. Σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή. Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά".

Με λίγα λόγια κάποιος υπάλληλος του κυβερνώντος κόμματος έρχεται και με αποκαλεί ύαινα κατηγορώντας με προσωπικά πως ποντάρω στην καταστροφή. Ειλικρινά πολύ θα ήθελα να τον γνωρίσω αυτον τον υπάλληλο της ΝΔ και να του μιλάω με τις ώρες για το τι σημαίνει κοινωνία των πολιτών, τι σημαίνει αλληλεγγύη, τι σημαίνει ανθρωπισμός και τι σημαίνει δημοσιογραφία για τον άνθρωπο και τον πολίτη όπως ακριβώς τα υπηρετώ από το 1993 μέχρι και σήμερα. Ίσως να μάθαινε κάτι από την συζήτησή μας αυτή ο υπάλληλος της ΝΔ. Στην διάθεσή του πάντα.

Στο προηγούμενο μπαράζ συκοφαντιών, που αφορούσε τις αναρτήσεις από τις Σέρρες, για τις οποίες το μέσο φρόντισε να επανορθώσει άμεσα,  η «Αυγή» είχε απαντήσει τα εξής:

Αυτή τη φορά βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στην ιστοσελίδα και την εφημερίδα μας, για ένα tweet.

Ας εξηγήσουμε τι ακριβώς συνέβη.

Ο αντιδήμαρχος των Σερρών μίλησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, γνωστοποιώντας το ό,τι η δημοτική αρχή δημιούργησε 35 νέες θέσεις τάφων στο Β’ Κοιμητήριο. Λίγο μετά αναρτήθηκε στον λογαριασμό μας στο twitter η είδηση με το σχόλιο «Ίσως χρειαστούν κι άλλοι». Η φράση αυτή, αν και αποδίδεται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού και σε τοπικούς παράγοντες, γράφτηκε χωρίς εισαγωγικά, δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση πως επρόκειτο για δικό μας σχόλιο. Η ανάρτηση διαγράφηκε και ακολούθησε νέο tweet μας στο οποίο αναφέραμε: «Ζητούμε συγγνώμη από το αναγνωστικό μας κοινό, καθώς νωρίτερα ανεβάσαμε (λόγω κεκτημένης ταχύτητας) ένα tweet με μια φράση, που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία».

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, μετά την τελευταία μας ανάρτηση, προχώρησε στην εξής ανακοίνωση: «Σήμερα η Αυγή ξεπέρασε τον εαυτό της. Σε αθλιότητα. Δεν σέβονται ούτε την αγωνία των ανθρώπων, ούτε τον πόνο τους μπροστά στον ίδιο τον θάνατο. Σαν πολιτικές ύαινες περιμένουν θύματα μήπως και τραφούν πολιτικά. Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη, η Ιστορία θα τους καταγράψει στις μαύρες σελίδες της».

Οι ιθύνοντες του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, που ενεργοποίησαν ξανά τους πρόθυμους της «Λίστας Πέτσα», θα έπρεπε να ντρέπονται να μας εγκαλούν ως «ύαινες». Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ήταν εκείνος που στις 7 Νοεμβρίου αναρτούσε γραφήματα για να συγκρίνει την αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό με την διατήρηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματός του, προσβάλλοντας έτσι τη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία.

Και αυτό είναι μόνο ένα από τα επεισόδια επικοινωνιακής αθλιότητας στα οποία πρωταγωνίστησε η ΝΔ. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις ανακοινώσεις τυμβωρυχίας που εξέδιδε σε εθνικές τραγωδίες και σε τεράστιες φυσικές καταστροφές ή τα αηδιαστικά non paper για τους νεκρούς της εποχικής γρίπης. 

Ας μην προσπαθεί η ΝΔ να κρύψει πίσω από ένα tweet τις εγκληματικές της ευθύνες για την τραγωδία που βιώνουμε, για τις ανύπαρκτες ΜΕΘ, τα ετοιμόρροπο δημόσιο ΕΣΥ, για τα αποπνικτικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τις γεμάτες σχολικές αίθουσες, για την τηλεκπαίδευση που όλο «πέφτει».

Ο λαός γνωρίζει καλά ποιοι επενδύουν στην εξαθλίωση, ασκώντας εγκληματική πολιτική: Η ΝΔ.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)