to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:02 | 18.05.2023

Πολιτική

Κι άλλους «φόρους» στο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ανακάλυψε» η ΝΔ: Συντονισμένη σπέκουλα για δηλώσεις του Γ. Κατρούγκαλου

Νέο εφεύρημα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ρίχνει σήμερα στον δημόσιο διάλογο το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή τα όσα είπε σε συνέντευξή του ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Απαντήσεις σε Σκέρτσο και Γεωργιάδη από Κατρούγκαλο και Τσαπανίδου.


Το μόνο που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι αυξήσεις εισοδημάτων με αύξηση αφορολόγητου και κατάργηση φόρου επιτηδεύματος, επισημαίνει η Πόπη Τσαπανίδου, απαντώντας στη σημερινή δήλωση του Άκη Σκέρτσου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε νωρίτερα για να σχολιάσει τα όσα είπε σε συνέντευξη ο Γιώργος Κατρούγκαλος, με το «γαλάζιο» στρατόπεδο να διατείνεται σήμερα ότι αποκάλυψε κρυφό σχέδιο φορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και μάλιστα μέσω των ασφαλιστικών εισφορών.

Την αρχή είχε κάνει λίγο νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό απόσπασμα της δήλωσης Κατρούγκαλου, στο οποίο είναι πασιφανές πως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο γενικό σκεπτικό της πρώτης, μεταξύ άλλων, ασφαλιστικής ρύθμισης που νομοθετήθηκε επί της προηγούμενης κυβέρνησης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της Πόπης Τσαπανίδου, αλλά και του ίδιου του Γιώργου Κατρούγκαλου λίγο αργότερα, ο οποίος ξεκαθάρισε το τοπίο, λέγοντας πως «καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών ή των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν».

Άκης Σκέρτσος: Ο κ. Κατρούγκαλος αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επαναφορά του συντελεστή ασφαλιστικών εισφορών

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 'Ακης Σκέρτσος.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν "βγαίνει" χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε "ναι" στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και "όχι" στη δεύτερη φορά στη συμφορά».

Γ. Κατρούγκαλος: Με ψευδό-ζητήματα γαλάζιας κοπής η επίθεση στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η δήλωση Γιώργου Κατρούγκαλου: «Η ΝΔ προσπαθεί να μη συζητάμε για τα επίδικα και ουσιώδη, αλλά να διαμορφώνει την ατζέντα με ψευδό-ζητήματα  κατασκευής της.

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ασφαλιστικό είναι στο πρόγραμμα μας. Δεσμευόμαστε να ενισχύσουμε τους συνταξιούχους με την 13η σύνταξη,  την επιστροφή των αναδρομικών και αυξήσεις και σε όσους έχουν προσωπική διαφορά και να καταργήσουμε την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Σε σχέση με τις εισφορές, εξέφρασα την προσωπική μου άποψη,  ότι είναι καλύτερο να πληρώνουν λιγότερα οι περισσότεροι και να μην επιβαρύνεται υπέρμετρα κανένας.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών ή των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

​Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και τη κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Ρύθμιση των χρεών, με αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

«Ο Μητσοτάκης και ο μηχανισμός του επιχειρούν ξανά να ξεγελάσουν τους πολίτες»

Στα όσα είπε ο Ά. Σκέρτσος, η Πόπη Τσαπανίδου απαντά: «Μπροστά στο φόβο ότι οι εκλογές συμπίπτουν με το τέλος της 3ης εβδομάδας του μήνα και πιθανότατα οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες της μεσαίας τάξης θα προσέλθουν στις κάλπες χωρίς ευρώ στη τσέπη, ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της ΝΔ επιχειρούν για άλλη μια φορά να ξεγελάσουν τους πολίτες.

Καμία αλλαγή επιβάρυνσης των μισθωτών και των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τις ασφαλιστικές τους εισφορές δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο άλλωστε είναι δημοσιευμένο εδώ και καιρό και όλοι έχουν τη δυνατότητα να το μελετήσουν.

Οι αλλαγές που προβλέπει για τη ζωή τους είναι γνωστές:

Αύξηση του εισοδήματος με την αύξηση του αφορολόγητου και την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος.

Μείωση των τιμών με τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ.

Ρύθμιση των χρεών και αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Και ένα κράτος δίκαιο, δίπλα στις ανάγκες τους».

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα διασωθεί λέγοντας ψέματα - Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη»

Μάλιστα, σε νέα, βιντεοσκοπημένη, δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπης Τσαπανίδου, γίνεται κριτική στον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Αφού ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, προσπαθεί να διασωθεί την τελευταία στιγμή λέγοντας ψέματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας.

Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση. Η μεσαία τάξη ξέρει κ. Μητσοτάκη.

Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ, σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη».

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Κανένας νέος φόρος, καμιά νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Απάντηση σε κυβέρνηση και ΝΔ για την παραπληροφόρηση περί νέων φόρων και αύξησης ασφαλιστικών εισφορών από την προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δίνει με δήλωσή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει ότι έχει εργαστεί προσωπικά και αναλυτικά για το Πρόγραμμα – Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε όλα τα στάδια διαμόρφωσής του. «Αυτό είναι πέρα και πάνω από οποιεσδήποτε προσωπικές απόψεις και είναι απόλυτα δεσμευτικό της πολιτικής που θα εφαρμόσουμε. Κανένας νέος φόρος και καμία νέα ασφαλιστική εισφορά στη μεσαία τάξη, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στους αυτοαπασχολούμενους», επισημαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)