to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 28.03.2013

Κοινωνία

Κέρκυρα: Προσφυγή στο ΣτΕ - Εντείνεται ο αγώνας για τη σωτηρία του Ερημίτη

Κοινό δελτίο Τύπου της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη” της Περιφερειακής Παράταξης Περιφέρειας Ιονίων Νήσων “ΑΝΑΣΑ” της Δημοτικής Παράταξης Δήμου Κέρκυρας “ΕΜΠΡΟΣ”


 Χτες 26/03/13, εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της “Κίνησης Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη” της Περιφερειακής Παράταξης “ΑΝΑΣΑ”, της Δημοτικής Παράταξης “ΕΜΠΡΟΣ” και ενεργοί πολίτες, προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» (ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε.), για την Ακύρωση της από 24-01-2013 απόφασης του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, με την οποία εγκρίθηκε η σύμβαση παραχώρησης στην εταιρεία NCH CAPITAL δημόσιας έκτασης στην Κασσιώπη της Κέρκυρας (Ερημίτης). 

Οι λόγοι Ακύρωσης είναι 10: 

1Τα κοινόχρηστα  πράγματα ως ανήκοντα στην δημόσια περιουσία του κράτους είναι αναπαλλοτρίωτα, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα  και εκτός συναλλαγής. Ο δημόσιος σκοπός τους δεν είναι δυνατόν να μεταβληθεί, ανατραπεί ή πάντως καταστεί δευτερεύων και ανενεργός.

2Τα ιδιόχρηστα  πράγματα ως ανήκοντα στην δημόσια περιουσία του κράτους είναι αναπαλλοτρίωτα, αμεταβίβαστα, ακατάσχετα  και εκτός συναλλαγής, διέπεται δε η αφιέρωση τους σε δημόσιο σκοπό από την αρχή της αναλογικότητας.

3Η προσβαλλόμενη πράξη και οι εξουσιοδοτικοί αυτής νόμου παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμά μας στο φυσικό περιβάλλον (άρθρο 24 παρ. 1Σ).

4Παράβαση από την προσβαλλόμενη και τις εξουσιοδοτικές αυτής διατάξεις των συνταγματικών επιταγών των άρθρων 1 παρ. 2,  24 παρ.1 και 25 παρ.2 Σ. 

5Η προσβαλλόμενη αντίκειται στο άρθρο 1 του Συντάγματος καθώς προκαλεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια και επομένως βλάπτει την εθνική κυριαρχία.

6H  ΚΥΑ  υπ’  αρ. 202/21.2/7.3.2012, (ΦΕΚ 656 Β / 7.3.2012) στην οποία εδράζεται η προσβαλλόμενη και η οποία ελέγχεται παρεμπιπτόντως είναι άκυρη λόγω παράβασης ουσιώδους τύπου κανονιστικής πράξης  (παραβίαση του άρθρου 29 Α του ν. 1558/1985).

7Η προσβαλλόμενη και η συναφής προς αυτήν απόφαση για την αποδοχή οικονομικού ανταλλάγματος μόλις 23 εκ. ευρώ για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας επί αντίκεινται στο άρθρο 106 παρ 2 του Συντάγματος.

8Η προσβαλλόμενη και η ΚΥΑ  υπ’  αρ. 202/21.2/7.3.2012, (ΦΕΚ 656 Β / 7.3.2012) αντίκεινται στο άρθρο 11 παρ 2 του ν 3986/2011  καθώς η επίδικη έκταση πληρεί τις προϋποθέσεις για την ένταξη της στα εξαιρούμενα λόγω οικολογικής σπουδαιότητας δημόσια ακίνητα. 

9H  ΚΥΑ  υπ’  αρ. 202/21.2/7.3.2012, ( ΦΕΚ 656 Β / 7.3.2012) στην οποία εδράζεται η προσβαλλόμενη και η οποία ελέγχεται παρεμπιπτόντως είναι άκυρη λόγω παράβασης ουσιώδους τύπου κανονιστικής πράξης καθώς δεν συνυπογράφεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

10H  ΚΥΑ  υπ’  αρ. 202/21.2/7.3.2012, ( ΦΕΚ 656 Β / 7.3.2012) στην οποία εδράζεται η προσβαλλόμενη και η οποία ελέγχεται παρεμπιπτόντως είναι άκυρη λόγω παράβασης ουσιώδους τύπου κανονιστικής πράξης καθώς δεν συνοδεύεται από σχεδιάγραμμα της μεταβιβαζόμενης έκτασης.

Η γνωστή υπόθεση της εκποίησης της εκπληκτικού κάλους περιοχής του “Ερημίτη”, που περιλαμβάνει υδροβιότοπους, δάσος και αιγιαλό, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη και προκλητική. Οι ιθύνοντες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, δικαιολογούν το ξεπούλημα της δημόσιας γης, αραδιάζοντας ένα σωρό ανακρίβειες για τις θέσεις εργασίας και τη συνεισφορά στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Αποκρύπτουν όμως συνειδητά την αλήθεια, γιατί η συγκεκριμένη επένδυση, δεν θα επιφέρει πάνω από 30-40 θέσεις εργασίας και δεν θα βοηθήσει οικονομικά την τοπική κοινωνία. 

Από μια Ειδική Οικονομική Ζώνη με εισαγόμενους εργαζομένους, όπως αυτή που ονειρεύεται η NCH CAPITAL να χτίσει και από μια επενδυτική δραστηριότητα που θα κλείσει τους ζωτικούς χώρους της περιοχής (θάλασσα, γη, υδρευτικούς πόρους), κανείς δεν πρόκειται να ωφεληθεί, παρά μόνο τα ιδιωτικά συμφέροντα των ξένων επενδυτών. Γιατί όμως δεν βγαίνουν να πουν την αλήθεια, για τα χαμένα έργα 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, που χάθηκαν από το ΕΣΠΑ για την περιοχή της Κασσιώπης και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας που ποτέ δεν αναπτύχθηκαν στην ευρύτερη ζώνη; 

Όπως και να' χει, θεωρούμε ότι η παραχώρηση του Οικοσυστήματος Ερημίτης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρία «N.C.H.CAPITAL Ιnc», είναι παράνομη, αντισυνταγματική, αντικείμενη στο Διεθνές Δίκαιο επιβλαβής για την Εθνική Οικονομία και επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια. Ούτε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ήξερε, ότι στην εν λόγω περιοχή, θα καταργούνταν η επιτηρούμενη ζώνη του Ναυτικού Οχυρού!  

Η υπόθεση, προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη των κατοίκων της Κέρκυρας. Σε καμιά περίπτωση, δεν θα επιτρέψουμε την εκποίηση του “Ερημίτη” και θα παλέψουμε με όλα τα μέσα για την ανατροπή των σχεδίων - της υποτελούς στα ξένα συμφέροντα -  τρικομματικής κυβέρνησης. 

Κέρκυρα 27/03/13

 “Κίνηση Πολιτών κατά του Ξεπουλήματος και της Καταστροφής του Ερημίτη”.

Περιφερειακή Παράταξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων “ΑΝΑΣΑ”.

Δημοτική Παράταξη Δήμου Κέρκυρας “ΕΜΠΡΟΣ”.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)